CZYSZCZENIE MALOWNIE INTERCOOLERA?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Zapraszam do eksperymentu. Moim zdaniem malowanie tylko pogorszy sprawę.t0mal pisze:Czyli efekt może być żaden - farba lepiej oddaje ciepło, ale gożej je przewodzi.
Chyba dobie poeksperymentuje na starej nagrzewnicy, kto wie może się opłaci?
Czarna fabra może i lepiej wypromieniowuje ciepło ale pamiętaj że intercooler jest chłodnicą aktywną a nie pasywną. Ciepło oddaje poprzez styk cząsteczek powietrza z powierzchnią metalu a nie poprzez promieniowanie.
- Marcin_ko7
- Użytkownik
- fachowiec26
- Nowicjusz
Myślisz chyba o takim środku, które produkuje np. K2 pod nazwą AKRA.DANIEL LHR pisze:ja swoj czyscilem jakim srodkiem do do czyszczenia felg aluminiowych , taki lekko zracy , popsikalem i zostawilem na pare minut.Pozniej spłukalem, Jest tez srodek do mycia silników , tez bardzo dobrze radzi sobie z tym tylko nie pamietam nazwy
Polecam bo sprawdziłem i działa dobrze. Kolektor ssący zalany tym płynem i spłukany ciepłą wodą wygląda o niebo lepiej. Grube zabrudzenia do usunięcia mechanicznie. Resztę załatwia ten siuwaks.
A odnośnie czyszczenia IC to tak jak właściwie wszyscy - polecam wyczyszczenie i... działa jak powinien.
Nie mam niczego. Poza tym mam wszystko.
Golf MK1 1978 1.1 GG > 1.6D JK > 1.9TDI ASZ + GTB2260VK
Audi A3 8P Sportback 2.0 TDI BKD + GTB2260VK
Golf MK1 1978 1.1 GG > 1.6D JK > 1.9TDI ASZ + GTB2260VK
Audi A3 8P Sportback 2.0 TDI BKD + GTB2260VK