Sprzęgło G60/VR6 w TDI ALH ASV I INNE 110 KM
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sachs
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Ja już parę miesięcy jeżdżę na g60 i polecam w 100%, właściwie wcale nie widzę różnicy pomiędzy tym a seryjnym dwumasowym. U mnie chodzi lekko i cicho, a moment przenosi super bez żadnych drgań jak to było w serii i do tego jeszcze super cena dwa razy taniej niż seria dwumas )
Ostatnio zmieniony pn lis 23, 2009 23:59 przez Castillo, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam po dłuższej przerwie
Koledzy powiedzcie mi czy po zmianie na zamach przy delikatnym wciśnięciu sprzęgła (w momencie kiedy łożysko styka się z dociskiem) czujecie drganie na pedale??? U mnie tak jest i zastanawia mnie czy nie dać do przetoczenia i wyważenia koła zamachowego, czy to może wina docisku. Skrzynie i tak po raz drugi muszę wyciągnąć bo okazało się, że uszczelniacz na wale korbowym (nowy) który przy okazji i na wszelki wypadek założyłem przy zmianie sprzęgła żeby w przyszłości olej nie leciał, niestety zawiódł mnie i po około 3 tyś. zaczął lecieć. No chyba że się mylę i tym razem ze skrzyni leci, bo taką możliwość też dopuszczam.
I teraz pytanie nr 2: Gdzie takiej operacji mogę dokonać??? Głównie interesuje mnie woj. warmińsko-mazurskie, ale w grę wchodzi też mazowieckie i podlaskie, bo mam możliwość dotarcia w tamte strony Chodzi mi o zakład który ma jakiś konkretny sprzęt a nie samą tokarkę i robi wszystko na oko
Pozdrawiam!!!
Koledzy powiedzcie mi czy po zmianie na zamach przy delikatnym wciśnięciu sprzęgła (w momencie kiedy łożysko styka się z dociskiem) czujecie drganie na pedale??? U mnie tak jest i zastanawia mnie czy nie dać do przetoczenia i wyważenia koła zamachowego, czy to może wina docisku. Skrzynie i tak po raz drugi muszę wyciągnąć bo okazało się, że uszczelniacz na wale korbowym (nowy) który przy okazji i na wszelki wypadek założyłem przy zmianie sprzęgła żeby w przyszłości olej nie leciał, niestety zawiódł mnie i po około 3 tyś. zaczął lecieć. No chyba że się mylę i tym razem ze skrzyni leci, bo taką możliwość też dopuszczam.
I teraz pytanie nr 2: Gdzie takiej operacji mogę dokonać??? Głównie interesuje mnie woj. warmińsko-mazurskie, ale w grę wchodzi też mazowieckie i podlaskie, bo mam możliwość dotarcia w tamte strony Chodzi mi o zakład który ma jakiś konkretny sprzęt a nie samą tokarkę i robi wszystko na oko
Pozdrawiam!!!
Ostatnio zmieniony wt lis 24, 2009 11:46 przez _jarcyk_, łącznie zmieniany 1 raz.
14 to co zaznaczyłeś jest do dwumasu ,14 tylko pozycja niżej jest to co potrzebujesz a 19 jest do automatu czyli
N 902 061 03 to śruby go koła zamachowego potrzebujesz 6 szt.
porucz tego potrzebne ci są jeszcze śruby do przykręcenia docisku no chyba że je masz w razie co podaję numer
N 101 010 01 potrzebne jest 6 szt.
N 902 061 03 to śruby go koła zamachowego potrzebujesz 6 szt.
porucz tego potrzebne ci są jeszcze śruby do przykręcenia docisku no chyba że je masz w razie co podaję numer
N 101 010 01 potrzebne jest 6 szt.
i jak już po zabiegu ?? mnie brakuje już tylko sprzęgła z dociskiem i łożyskiem, zastanawiam się nad lukiem lub sachsem od g60kacpersky pisze:pany jezdzi juz ktos troche czasu na tym zestawie co w temacie, na silniku AHF ? jutro zakladam taki zestaw
Moja Srebrna strzała ---> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=182960
No ba a co to za róznica czy to ALH czy ASV czy AHF się lata i tylekacpersky pisze:jezdzi juz ktos troche czasu na tym zestawie co w temacie, na silniku AHF
jak ma byc taniej to luk sachs to to samo tylko za firme płacisz + 100 złextrim pisze:zastanawiam się nad lukiem lub sachsem od g60
Audi_Sportback