Jak ustawic pompe po wymianie wtrysków ????
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Jak ustawic pompe po wymianie wtrysków ????
Witam serdecznie wyczytałem ze po wymianie wtrysków powinno się wyregulowac pompe.
Trzeba ustawic dwa ciśnienia robocze. Na czym to polega???
Mam Golfa 3 1.9tdi 90 km wymienilem wtryski na 216 boiso (fratelli).
Pomóżcie!!!!!
Pomóżcie!!!!!
Ostatnio zmieniony sob lis 14, 2009 13:13 przez boss.p21, łącznie zmieniany 1 raz.
TDI AHU http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=312741
-
- Użytkownik
Re: Jak ustawic pompe po wymianie wtrysków ????
lepiej sam nic nie grzeb bo coś zepsujesz,boss.p21 pisze:Witam serdecznie wyczytałem ze po wymianie wtrysków powinno się wyregulowac pompe.
Pomóżcie!!!!!
najpierw poczytaj forum i znajdziesz informacje, bo na razie to wszystko Ci się poplątało
Ostatnio zmieniony sob lis 14, 2009 13:35 przez grzegorzp, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Re: Jak ustawic pompe po wymianie wtrysków ????
boss.p21 pisze: Trzeba ustawic dwa ciśnienia robocze.
To sie ustawia na każdym wtrysku. Jeśli ktoś ci ustawił te wtryski to chyba ci wyregulował ciśnienia.
Na pompie nic nie ustawiasz ewentualnie mozesz skorygować kąt wtrysku jeśli sie przestawi a to nie zawsze następuje.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jeśli masz ALH to po wsadzeniu 216 kąt nie powinien sie wogóle zmienić ponieważ i 216 i ori wtryski z alh mają dokładnie te same cisnienia. Chyba ze miałes na inne ustawione.podruc pisze:No i ewentualnie dawkę paliwa na nastawniku chyba? U mnie kąt po wtryskach poszedł w dół (wiekszości w górę idzie więc trochę się zdziwiłem) - oddałem do regulacji. Dawkę paliwa na nastawniku pomógł kolega z forum poprawić