Srednica wydechu i dolotu w pd
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Srednica wydechu i dolotu w pd
Witam powiedzcie jakei srednice dolotu i wyddechu stosowane sa przy pd`kach mody to praktycznie gt18/20 i fmic + soft... a mam w planie *#cenzura#*... wszystkie vw zlaczki na zatrzaski bo ciekna wiec chodzi mi po glowie wywalenie EGR itp... a wydech zaczyna byc rudy wiec tez wymiana myslalem o 2,5" od poczatku do konca i tlumik hmmm tylko ori czy jakis przelot. Pozdr.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Srednica wydechu i dolotu w pd
dolot 50mm wystarczyKrzyś 16v pisze:Witam powiedzcie jakei srednice dolotu i wyddechu stosowane sa przy pd`kach mody to praktycznie gt18/20 i fmic + soft... a mam w planie *******... wszystkie vw zlaczki na zatrzaski bo ciekna wiec chodzi mi po glowie wywalenie EGR itp... a wydech zaczyna byc rudy wiec tez wymiana myslalem o 2,5" od poczatku do konca i tlumik hmmm tylko ori czy jakis przelot. Pozdr.
wydech 63.3mm na przelocie z min jednym tłumikiem dla wyciszenia
wieksze srednice to przerost formy nad trescią, chociaz dolot 60mm zacnie pod maska sie prezentuje
a to jest większa średnica na całej długości od filtra do turbiny w ARL niż 60mm ?Krzyś 16v pisze:mam zmniejszyc srednice org dolotu z arl`a na czesci filtr turbo?? czemu ma to sluzyc??
nie wiedziałem... chodziło mi o to żeby dać jak najwiekszą rure od filtra do turbo
myslałem że oryginalna ma jakieś przewężenia ?
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
no w najcienszym miejscu jest 60, tuz przed turbocowboy pisze:a to jest większa średnica na całej długości od filtra do turbiny w ARL niż 60mm ?Krzyś 16v pisze:mam zmniejszyc srednice org dolotu z arl`a na czesci filtr turbo?? czemu ma to sluzyc??
nie wiedziałem... chodziło mi o to żeby dać jak najwiekszą rure od filtra do turbo
myslałem że oryginalna ma jakieś przewężenia ?
no to dałem ciała z tym 60mm nie wiedziałem że to o ARLa chodzino w najcienszym miejscu jest 60, tuz przed turbo
w każdym razie jaro444 testował i założenie dolotu z ARL do tdi VP przynosiło wymierne rezultaty
chodzi o to żeby nie było przewężeń na odcinku turbo - filtr powietrza
porównanie ARL i VP - zdjęcie Jaro444
jak widać dolot ARLowski nie jest taki doskonały
- Adrian1980
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: