Prośba o doradzenie warsztatu - bIgTurbo ARL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Prośba o doradzenie warsztatu - bIgTurbo ARL
Witam!
Chciałbym w swoim ARL zmienić seryjne turbo na GT2256 + dolot z kwasówki.
Szukam warsztatu w Warszawie, bądź okolicach, w którym mógłbym dokonać takich zmian.
Dowiadywałem się już w MR Motors - koszt całkowity to prawie 10 tyś z wydechem 2,5 cala.
Czy ktoś z was mógłby podać mi namiary na warsztat, gdzie mógłbym zrobić to taniej?
Drugie pytanie, czy do tego turbo konieczny jest wydech 2,5 cala, czy Down Pipe wystarczy wymienić? Wydech 2,5 cala i tak zagościłby w moim golfie, natomiast chwilowo nie stać mnie na niego, a turbo muszę wymienić natychmiast, bo niedługo odejdzie z tego świata...a nie chcę ani regenerować tego, ani decydować się na mniejsze Turbo, bo docelowo mierze w 230-240 KM.
Z góry dziękuję za pomoc
Chciałbym w swoim ARL zmienić seryjne turbo na GT2256 + dolot z kwasówki.
Szukam warsztatu w Warszawie, bądź okolicach, w którym mógłbym dokonać takich zmian.
Dowiadywałem się już w MR Motors - koszt całkowity to prawie 10 tyś z wydechem 2,5 cala.
Czy ktoś z was mógłby podać mi namiary na warsztat, gdzie mógłbym zrobić to taniej?
Drugie pytanie, czy do tego turbo konieczny jest wydech 2,5 cala, czy Down Pipe wystarczy wymienić? Wydech 2,5 cala i tak zagościłby w moim golfie, natomiast chwilowo nie stać mnie na niego, a turbo muszę wymienić natychmiast, bo niedługo odejdzie z tego świata...a nie chcę ani regenerować tego, ani decydować się na mniejsze Turbo, bo docelowo mierze w 230-240 KM.
Z góry dziękuję za pomoc
-
- Mały gagatek
jeżeli 240KM to 2,5'' jest konieczne (przy GT22 konieczne)...
polecam firme Dynosoft we Wrocławiu, zrobili juz wiele takich projetków (a co do ceny to niezaszkodzi zadzwonić i zapytać... może zrobią w lepszej cenie)
polecam firme Dynosoft we Wrocławiu, zrobili juz wiele takich projetków (a co do ceny to niezaszkodzi zadzwonić i zapytać... może zrobią w lepszej cenie)
Był 4-dzwiowy wygodny ARL+....
Jest 2-dzwiowy NIEwygodny BKD+++
wystarczy sie przejechać żeby zrozumieć ten wybór... :satan:
Jest 2-dzwiowy NIEwygodny BKD+++
wystarczy sie przejechać żeby zrozumieć ten wybór... :satan:
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Podając ceny brutto:
Wymiana turbo - 6 tyś.
Wydech 2,5 cala - 2,4 tyś.
Orurowanie do IC - 1,2 tyś
W sumie podliczając koszty jest to 9,6 tyś złotych..
Mam wrażenie, że to trochę przesadzona cena.. stąd moja prośba o doradzenie innego warsztatu.
Dynosoft jest we Wroclawiu, a ja jestem z wawy... niestety troche za daleko ode mnie..
Wymiana turbo - 6 tyś.
Wydech 2,5 cala - 2,4 tyś.
Orurowanie do IC - 1,2 tyś
W sumie podliczając koszty jest to 9,6 tyś złotych..
Mam wrażenie, że to trochę przesadzona cena.. stąd moja prośba o doradzenie innego warsztatu.
Dynosoft jest we Wroclawiu, a ja jestem z wawy... niestety troche za daleko ode mnie..
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
Grabek1985 pisze:Szukam warsztatu w Warszawie, bądź okolicach
Pewne jest że w MR Motors temat będzie ogarnięty profesjonalnie.Grabek1985 pisze:Dowiadywałem się już w MR Motors
Domyślam się że to łączny koszt modyfikacji, razem ze strojeniem...Grabek1985 pisze:Wymiana turbo - 6 tyś.
A trochę roboty przy tym jest...
A kolejna kwestia to że nie każdy tuner potrafi big turbo opanować.
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- krzys-jeruzal
- Użytkownik
- Kontakt:
moze udez od Adama z forum.... ja polecam do takich robótek
Adamm,
Adamm,
Ostatnio zmieniony pt wrz 18, 2009 20:01 przez krzys-jeruzal, łącznie zmieniany 1 raz.