Golf 4 2.0 TDI BKD 16V by DynoSoft
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Golf 4 2.0 TDI BKD 16V by DynoSoft
Swap silnika z 1.4 benzyny na 2.0 TDI BKD by DynoSoft Wrocław
Kolektor rurowy równoodległosciowy pod turbo by DynoSoft Wrocław
Big Turbo by DynoSoft Wrocław
Sprzęgło Sharan
Wydech 3 cale
Big Intercooler by DynoSoft Wrocław
BMC CDA
Silnik odpalony na instalacji edc 15
Znalazłem godzine aby posiedzieć przy swoim aucie,soft narazie średni,żadnego mocnego koksu a ku zdziwieniu mocy nie brakuje
niestety mam dalej kłopot i nie wiem jeszcze do końca z czym,przez to że zachciało mi sie przerobić silnik BKD aby działał na EDC15 cos przerywa dlatego udało mi sie tylko auto schamować do 3800 obr i do tych obrotów mam 243 KM co uważam za wynik świetny(szacuje że moc maxymalną ten silnik będize miał przy ok 4600 obr),po świetach zaczynam dłubać i szukać co jest przyczyną bo moc jaka sie pojawiła dała mi motywacji .
Kolektor rurowy równoodległosciowy pod turbo by DynoSoft Wrocław
Big Turbo by DynoSoft Wrocław
Sprzęgło Sharan
Wydech 3 cale
Big Intercooler by DynoSoft Wrocław
BMC CDA
Silnik odpalony na instalacji edc 15
Znalazłem godzine aby posiedzieć przy swoim aucie,soft narazie średni,żadnego mocnego koksu a ku zdziwieniu mocy nie brakuje
niestety mam dalej kłopot i nie wiem jeszcze do końca z czym,przez to że zachciało mi sie przerobić silnik BKD aby działał na EDC15 cos przerywa dlatego udało mi sie tylko auto schamować do 3800 obr i do tych obrotów mam 243 KM co uważam za wynik świetny(szacuje że moc maxymalną ten silnik będize miał przy ok 4600 obr),po świetach zaczynam dłubać i szukać co jest przyczyną bo moc jaka sie pojawiła dała mi motywacji .
Gulu proszę uszanuj choć troszke moją wiedzę i nie pisz oczywistych spraw. Ja pytam o konkretyguluwroc pisze:w edc16 jest on na uszczelniaczu wału za kołem dwumasowym,ja przerabiając silnik na edc15 musiałem czujnik z PDka dac w inne miejsce wraz impulsatorem.
Dałeś koło inpulsatora tak jak mają np BMW M3?
Biegnę siły swe wszystkie biegowi oddając...
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
Słucham pośród krzyku piękna ciszy poszukując...
Był Leon jest Audi
Nie rozumiem do czego zmierzasz?Patent działa i nie ważne gdzie jest.Wg mnie są 2 opcje.jaro4444 pisze:Gulu proszę uszanuj choć troszke moją wiedzę i nie pisz oczywistych spraw. Ja pytam o konkretyguluwroc pisze:w edc16 jest on na uszczelniaczu wału za kołem dwumasowym,ja przerabiając silnik na edc15 musiałem czujnik z PDka dac w inne miejsce wraz impulsatorem.
Dałeś koło inpulsatora tak jak mają np BMW M3?
1 albo coś ma bicie i powyzej jakiś obrotów gubi sygnał
2 zmiana kabla na pełen ekran ( i tak właśnie teraz robie)
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Wzieło mnie natchnienie przed urlopem i po części kryzys braku auta bo corrado sprzedane:) i zrobiłem problem przerywającego auta przy 3800obr.A więc moge teraz napisać że silnik jest przerobiony przezemnie i odpalony na sterowniku EDC 15.Jak już pisałem program narazie light na szybko zrobione przez Aligatora gdy kilka miesięcy temu otwieraliśmy hamownie.Auto po ustawionym rozrządzie na serie wogóle nie dymi,oto wynik po 100 próbie zlikwidowania przerywania.
- andrew.zbyrko
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- CrocodileReggae
- Gadatliwa bestia
to teraz trzeba fotele usztywnić...
guluwroc, czy podliczałeś całkowity koszt swapa i modyfikacji?
guluwroc, czy podliczałeś całkowity koszt swapa i modyfikacji?
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2009 10:42 przez CrocodileReggae, łącznie zmieniany 1 raz.
www.gustavo.pl najlepsza kawa w Puławach :)
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
AHF: 142KM 325Nm AWX: 171KM 378Nm CAYC: 160KM 313Nm by Rogalotti
www.rperformance.pl
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt: