Grupowy Chiptuning Compsport
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- bradley
- Forum Master
mariachi, teraz sobie porownuje twoj wykres serii z moim na serii i do 4tys obr idzie prawie, ze leb w leb, ale pozniej u mnie przy 4100 leci leb na szyje moc na kolach i silnika a twoj kreci dalej te 300obr i tam uzyskuje 122KM. Moj przy 4tys ma ~111KM, twoj ~117KM Moze u mnie to wina tej przeplywki umierajacej pow. 3tys ale Patryk mowil ze po zmianie na nowa roznica bedzie niewielka. Po wirusie nasze wykres jakby nalozyc na siebie sa identyczne, tylko przesuniete o 10KMow i 20Nm
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
-
- Mały gagatek
moja seria (całkiem dobra )
po wirusie
róznica około 15KM i 50NM może nie jest oszałamiająca ale to moje padło zrobiło sie jakieś takie bardziej "żywe"
ostatni dołek na wykresie momentu jest spowodowany zbyt słabym napinaczem rozrządu (po wymianie ma być lepiej)
nie wiem jak Wy- ale ja juz zbieram kase na grubsze mody bo powoli zaczyna brakoawać
po wirusie
róznica około 15KM i 50NM może nie jest oszałamiająca ale to moje padło zrobiło sie jakieś takie bardziej "żywe"
ostatni dołek na wykresie momentu jest spowodowany zbyt słabym napinaczem rozrządu (po wymianie ma być lepiej)
nie wiem jak Wy- ale ja juz zbieram kase na grubsze mody bo powoli zaczyna brakoawać
Ostatnio zmieniony ndz lut 22, 2009 00:59 przez Maciek19, łącznie zmieniany 1 raz.
- mariachi
- Użytkownik
- Kontakt:
no i jak wam się jeździ na nowych softach??
Jakoś te moje prawie 136ps radzi sobie z lekką trójką.
Liczba może nie jest imponująca ale wykres mocy jest tak fajnie poprowadzony że mniej więcej tyle samo , czyli ponad 130ps mam przy tzw sprincie , przez cały zakres obrotów od 3,2 do 4,5 tyś. Zakres z którego się cały czas korzysta przy zmianie biegów,
Przedtem przy 3,2 miałem ok 100ps,
Więc różnica w jeździe jest odczuwalna,
Ja już wiem , że na przyszłą zimę dla lepszej trakcji będą nowe opony zimowe 195/50/15 na tych co mam 185/60/14, pełny gaz mogę wciskać od trójki . Nie mowie i śniegu tylko o normalnym bezśniegowym asfalcie.
No jakoś drogi stały się krótsze, ledwo co dodam gazu już muszę hamować bo niebezpiecznie zbliżam się do czyjegoś zderzaka
Jakoś te moje prawie 136ps radzi sobie z lekką trójką.
Liczba może nie jest imponująca ale wykres mocy jest tak fajnie poprowadzony że mniej więcej tyle samo , czyli ponad 130ps mam przy tzw sprincie , przez cały zakres obrotów od 3,2 do 4,5 tyś. Zakres z którego się cały czas korzysta przy zmianie biegów,
Przedtem przy 3,2 miałem ok 100ps,
Więc różnica w jeździe jest odczuwalna,
Ja już wiem , że na przyszłą zimę dla lepszej trakcji będą nowe opony zimowe 195/50/15 na tych co mam 185/60/14, pełny gaz mogę wciskać od trójki . Nie mowie i śniegu tylko o normalnym bezśniegowym asfalcie.
No jakoś drogi stały się krótsze, ledwo co dodam gazu już muszę hamować bo niebezpiecznie zbliżam się do czyjegoś zderzaka
- bradley
- Forum Master
Na dwojce moge dodac gaz do deski pod warunkiem ze nie jade w okolicach 2tys obrotow.
Dzis jechalem A4ka i bardzo przyjemnie sie jechalo, od 110-150 jest 'pyk' w porownaniu z tym co bylo wczesniej. Jednak... brakuje mi mocy
mariachi, kiedys musimy sie ustawic na jakis wyscig to zobacze jaka jest roznica tych 10PS.
Dzis jechalem A4ka i bardzo przyjemnie sie jechalo, od 110-150 jest 'pyk' w porownaniu z tym co bylo wczesniej. Jednak... brakuje mi mocy
mariachi, kiedys musimy sie ustawic na jakis wyscig to zobacze jaka jest roznica tych 10PS.
VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
- mariachi
- Użytkownik
- Kontakt:
11,3PS teoretycznie różnica żadna, ale vento jest chyba ciut cięższe,bradley pisze:mariachi, kiedys musimy sie ustawic na jakis wyscig to zobacze jaka jest roznica tych 10PS.
można kiedyś spróbować ale dopiero jak zrobi się ciepło i jak wsadzę z powrotem swoje nowe uniroyale rainsporty 2 , na tych oponach nie ma konia żeby nie było przyczepności.
No i przy okazji przydałoby się zobaczyć , bo jak narazie znamy się wirtualnie
To zaloz osobny tematModry67 pisze:sebcio_T4, Jestem zdecydowany na marzec Tdi 74KW :green_fuck: Modry67
Nasza grupa juz jest po
Mysle ze mozna zamknac ten temat
Ostatnio zmieniony czw lut 26, 2009 19:51 przez sebcio_T4, łącznie zmieniany 3 razy.
vagmalopolska.pl
- Jackq
- Mały gagatek
- Kontakt:
Odświeżę temat, jest ktoś chętny na wirusa w Compsport końcem kwietnia? Odbędzie się to w Gliwicach na Tarnogórskiej (hamownia Maha).
Jeśli tak proszę tu się dopisać.
Jeśli tak proszę tu się dopisać.
Audi A3 1,8T Quattro 201PS by COMPsport
komfortowy kierunkowskaz raz ruszasz manetka kierunek mignie 3 razy.
Info na PW.
AUKCJA ALLEGRO
komfortowy kierunkowskaz raz ruszasz manetka kierunek mignie 3 razy.
Info na PW.
AUKCJA ALLEGRO