tdi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
tdi
witam jestem nowy na forum jak i zielony jezeli chodzi o silniki mam golfa4 tdi 90ps troche malo chcialbym cos z tym zrobic ale nie wiem od czego zaczac moze ktos moglby pomoc cos doradzic jakies namiary na firmy kture sie zajmuja modyfikacjami tego rodzaju silnikow najlepiej wojewodztwo kuj-pom z gory dzieki
roger96 a jaki masz silnik AGR czy ALH bo to ma duże znazczenie, AGR jest z turbiną z WG a ALH z VNT więc jak ? od tego zależą koszty itd.
[ Dodano: 12 Paź 2008 21:54 ]
a jak masz problem w rozpoznaniu silnika to tu masz temat ( 3 post od góry):
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=23441
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=23441
Ostatnio zmieniony ndz paź 12, 2008 21:57 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: tdi
napisz do rob555 - user forumroger96 pisze:witam jestem nowy na forum jak i zielony jezeli chodzi o silniki mam golfa4 tdi 90ps troche malo chcialbym cos z tym zrobic ale nie wiem od czego zaczac moze ktos moglby pomoc cos doradzic jakies namiary na firmy kture sie zajmuja modyfikacjami tego rodzaju silnikow najlepiej wojewodztwo kuj-pom z gory dzieki
www.vagtune.pl tel. 502730289
dzieki za temat jutrom bede wiedzial jaki to silnik bo ja niestety nie mam mozliwosci sprawdzenia bo nie ma mnie w polsce ale zonka mi sprawdzi hehe takrze jutro dam znac pozdrawiamSztomel pisze:roger96 a jaki masz silnik AGR czy ALH bo to ma duże znazczenie, AGR jest z turbiną z WG a ALH z VNT więc jak ? od tego zależą koszty itd.
http://foru
m.v
wgolf.pl/viewtopic.php?t=23441
Witam tez mam 90 konnego TDI (AGR)i chcialbym cos z nim zrobic... probowalem na wlasna reke z BOXEM ale auto strasznie dymilo przy przyspieszaniu, kontrolka od swiec co jakis czas migala... juz nie mowie o spalaniu ktore ponizej 10l nie schodzilo... nie potrzebuje jakiegos mocnego tunningu ale chce miec czym depnac przy wyprzedzaniu wiec te 110KM, oczywiscie tak zeby jak najmniej poczuc koszty po kieszeni:) glownie chodzi o te spalanie...
pozdr!.
pozdr!.
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
o boxach i chipach juz zapomnialem;) mowisz ze mam jechac na program? mam rozumiec ze mozna go podkrecic zmieniajac parametry silnika przy czym spalanie drastycznie nie wzrosnie?KonradzikIV pisze:xperl, boxy sobie daruj, jedz na program w AGR bez problemu zrobisz 120 kucy a spalanie nie powinno byc wieksze niz 6-6.5 L wiadomo ze przy umiarkowanej jezdzie.
roger96,
jesli masz ALH to po programie powinnienes miec ok 120 koni potem wtryski 216 - ok 140
ps. moj silnik AGR kiedy kupowalem mial przejechane 260tys. dzis ma 312tys. bez zadnych napraw silnika poza notflautem (Cisnienie doladowania 17958 P1550) ktory zdaza sie przy jezdzie 120-140km/h przy klimatyzacji ktorego jeszcze nie rozpracowalem...
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
nie mam jakiejs kakretnej kwoty na to przeznaczonej bo nawet w przyblizeniu nie wiem jakie moga byc koszty tego programu i wtryskow z pewnoscia nie zrobie wszystkiego od razu ale napewno na 140 ps sie nie skonczy dopiero zaczynam nie wszystko na raz ale nastawiam sie na wiecej
[ Dodano: 14 Paź 2008 22:13 ]
ile cie kosztowal ten program z wtryskami
[ Dodano: 14 Paź 2008 22:13 ]
ile cie kosztowal ten program z wtryskami
- KonradzikIV
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
eee bez przesady, chociaz mysle ze to zalezy od tego jakie ceny są u Ciebie w regionie no i kto bedzie to robił, ja płaciłem troche mniej bo robiłem to u znajomego tunera wiec cała impreza zamkneła sie w 1500 złze 2k zł
Ostatnio zmieniony śr paź 15, 2008 00:30 przez KonradzikIV, łącznie zmieniany 1 raz.