Ostatnio zakupiłem poliuretanowe poduchy mcpersona do swojego mk3 i.... nie potrafię ich zamontować sprawa może i błaha ale kombinowałem już na wszystkie sposoby.
Mój golf to VR6 z 92r i oryginalnie miał taką poduchę z zintegrowanym łożyskiem:
A poliuretan wygląda tak
łożysko wchodzi tu
oryginalna poducha (foto 1) była skręcana tulejką (po prawej na poniższym foto)
mam też tą nakrętkę na zdjęciu po lewej, ale ona nie wchodzi w ten poliuretan :/
a oryginalnie w mk4 wygląda to tak
wychodzi na to (logicznie myśląc) ze ten poliuretan jest felerny, chyba ze w mk3 w nowym typie było inaczej to montowane niż w mk4
Czy ktoś z was zakładał kiedyś coś podobnego albo miał styczność?? Może macie foto jak wygląda ta poducha nowego typu?? Z tego co kojarzę wygląda chyba tak samo w mk4, poprawcie jak się mylę
Poliuretanowa poduszka McPersona mk3
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Ostatnio zmieniony wt lut 03, 2015 13:14 przez 89matt, łącznie zmieniany 1 raz.
poliuretanowa to nowy typ a ty masz oem na foto stary typ
jesli masz nowy typ to ci nie podejdzie musisz miec inne sprezyny i gorny telrzyk na te sprezyny bo tym to sie rozni wlasnie model golfa 3 do 94 i po 94 roku - inne sprezyny , talerzyk i gorna poduszka
jesli masz nowy typ to ci nie podejdzie musisz miec inne sprezyny i gorny telrzyk na te sprezyny bo tym to sie rozni wlasnie model golfa 3 do 94 i po 94 roku - inne sprezyny , talerzyk i gorna poduszka
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Re: Poliuretanowa poduszka McPersona mk3
MAPET, ale ja mam gwint technixa (zapomniałem dodać powyżej), jest sprężyna ori z gwintu i na tym talerzyk tez ori z technixa (taki stożkowaty). Na to przychodzi łożysko, poducha poli, a potem wszystko jak skręcam czy ta tulejka czy tez nakrętką to łożysko nie pracuję
no to zmienai postac rzeczy
a czemu lozysko nie pracuje tego nie wiem
a czemu lozysko nie pracuje tego nie wiem
http://www.mapet-TUNING.com