czy po takim obnizeniu wejda 225/40 do mk4
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam. Mam zamiar zamontowac w vw golf IV zawieszenie MTS(CZERWONE) i mam problem a zarazem zapytanie czy przy zamontowaniu amortyzatorow sprezyn nie bede mial problemu wsadzic kolka 225x40roz18.
Ostatnio zmieniony pt sty 20, 2012 21:09 przez Waldek87, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: 1wszy raz zawieszenie -pomocy?
i co ja teraz mam robic.. cos pomierzyc posprawdzac.. sorka heh ale zielony jestem
1wszy raz zawieszenie -pomocy?
Tak jak pisałem Ci na pw - et masz zwykle napisane na feldze.
Myśle że w granicach 33-40 powinno wszystko zagrać, a pewnie i szerzej
Myśle że w granicach 33-40 powinno wszystko zagrać, a pewnie i szerzej
hmm sprawdziłem i jest ET 30 to nie za mało?? bo pisałeś 33-40
to co teraz z Tym fantem mam zrobic?? moze poprostu poszukac jakis samych amorkow do sprezyn,ktore obecnie posiadam(zielone). Ma ktos jakas propozycje dla mnie? myslalem na amorkami Bilstein B8 ale koszt nieziemski a mam na amorki same do przeznaczenia 1400zl. A potrzeba i tyl i przod.
Waldek87, za 1400zł kupisz przyzwoity gwint nowy
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
dobra co Mi tam zaryzykuje chyba tak jak pisal Shmatan i zakupie gwint MTS skoro ET jest miedzy 33-40 a ja mam te 30 to nie powinno byc problemu.
Re: czy po takim obnizeniu wejda 225/40 do mk4
a szerokość felgi to pies?
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
no nie pies
nie no ja mam aktualnie serie amorki na sport sprezynach i siedzi nisko jakos strasznie . Widzialem juz autko na takich felach jak moje i na gwincie ktory wszedl z nimi do mk4 wiec problemu raczej nie powinno byc. A ,ze niby szerkosc felgi straszne znaczenie ma? przy rozmiarze opony 225x40 18' nic nie naciagane wszystko rowne z fela.
nie no ja mam aktualnie serie amorki na sport sprezynach i siedzi nisko jakos strasznie . Widzialem juz autko na takich felach jak moje i na gwincie ktory wszedl z nimi do mk4 wiec problemu raczej nie powinno byc. A ,ze niby szerkosc felgi straszne znaczenie ma? przy rozmiarze opony 225x40 18' nic nie naciagane wszystko rowne z fela.
jak piszesz że felga ma et30 i nie podajesz szerokości felgi to na jakiej podstawie zakładasz że nie będzie problemów?
trafi ci się felga 8,5" i już z przodu koło będzie wystawać. obniżenie nie pomoże.
dowód leci przy kontroli albo kombinacje z przeglądami.
trafi ci się felga 8,5" i już z przodu koło będzie wystawać. obniżenie nie pomoże.
Krzycho, black new beetle 2.0i apk>aqy '99
www.newbeetle.pl
www.newbeetle.pl
kombinacji a przegladami nie ma opona z fela to juz wystaje policja zero reakcji mialem juz kontrole zwracali uwage ale nie zabierali:) a jak zabiora to tylko kase straca na wyslanie go do urzedu heh bo odbiore sobie. wiem,ze Live is brutal. Ale kto nie ryzykuje ten nie ma a jak moge pozwolic sobie na zabieranie dowodu to czemu nie sprobowac. a Felge mam 8"
Ale dziekuje,ze sie udzieliles w tym temacie.
Pozdro!
Ale dziekuje,ze sie udzieliles w tym temacie.
Pozdro!
Powiem tak i mysle ze zgodzi sie z tym wielu forumowiczow. Zalozyles temat proszac o rade zwiazanym z twoim "zawieszeniem i wpasowaniem felgi" Podejrzewam ze nawet nie zrobiles wczesniej rozeznania co gdzie i jak o czym przekonuje mie to, ze nawet nie wiedziales jakie masz et ze o szerokosci felgi juz nie wspomne co ma w tej sprawie zasadnicze znaczenie. Oczekiwales prostej odpowiedzi typu kup to i to przykrec 4 srobki walnij tu i tu 2 razy mlotkiem i wszystko bedzie ok. W momencie gdy chlopaki probowali ci jakos pomoc/wytlumaczyc co i jak zaczoles cwaniakowac odnosnie dowodu, kontroli policji itp.Sorry ale dla mnie to zenada i swiadczy to tylko o tym jak ci zalezy naprawde na rozwiazaniu twojego problemu. Podejrzewam ze taka postawa wielu zniecheca do jakiejkolwiek pomocy. To tyle
A odnosnie twojego zapytania
U mnie w mk4 gwint MTS+ 225/40/18 felga 8.5j et35 zarowno przod jak i tyl weszla bez problemu\
Pozdrawiam
A odnosnie twojego zapytania
U mnie w mk4 gwint MTS+ 225/40/18 felga 8.5j et35 zarowno przod jak i tyl weszla bez problemu\
Pozdrawiam
beetle pisze:jak piszesz że felga ma et30 i nie podajesz szerokości felgi to na jakiej podstawie zakładasz że nie będzie problemów?
bzdury ja mam 8.5x18 ET 27 i nic nie wystaje jak gwint skręce to i przy ET 25 nic nie będzie wystawać
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]