Zawieszenie z 1,8 T do 1,9 tdi 110ps
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam wszystkich czy jak założę amorki i sprężyny z 1,8 T do 1,9 tdi to będzie auto niższe czy się nic nie zmieni na sprężynie są 4 zielone kropki i 1 różowa proszę o pomoc ew jakie kupić żeby mój 1,9 tdi był niższy -20 ew -30 pozdr
- don vittorio
- rock n roll
Nie wiadomo ile usiądzie, czy usiądzie...
Nie powinieś zakłać od innego modelu kompletu bo reakcja zawieszenia jest trudna do przewidzenia. Może zejdzie fajnie ale będzie piłeczka na drodze...
TDI to ciężki motor i dlatego springi muszą być bardziej twarde. Jeśli masz zamiar zejść do 40 mm to weź same springi od reloop, Eibach to naprawdę dobra firma od springów (sam jeżdże na nich) a PRO Street to fajny kompromis pomiędzy obniżeniem, twardością i komfortem. Zapytaj czy te springi są do TDI i jakiego modelu konkretnie, ponieważ znaczenie ma wszystko (np wyposażenie, rok i miesiąć budowy auta itp)
Nie powinieś zakłać od innego modelu kompletu bo reakcja zawieszenia jest trudna do przewidzenia. Może zejdzie fajnie ale będzie piłeczka na drodze...
TDI to ciężki motor i dlatego springi muszą być bardziej twarde. Jeśli masz zamiar zejść do 40 mm to weź same springi od reloop, Eibach to naprawdę dobra firma od springów (sam jeżdże na nich) a PRO Street to fajny kompromis pomiędzy obniżeniem, twardością i komfortem. Zapytaj czy te springi są do TDI i jakiego modelu konkretnie, ponieważ znaczenie ma wszystko (np wyposażenie, rok i miesiąć budowy auta itp)
"Jestem nędzarzem, posiadam tylko marzenia. Rozsiałem je u twych stóp.
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach.”
moje są właśnie do TDI 110ps, możesz sprawdzić oznaczenia EW 790 700 2HA EW 154 500 1VA