Witam!
Zakupiłem nowe springi Eibach Pro Kit o obniżeniu 30/30 ale niestety auto trochę stoi jak koza Tył wydaję się być niżej niż przód... Czy coś z tym da radę zrobić? W tej chwili auto jest na seryjnych amortyzatorach... Czy wstawiając jakiś sportowy amortyzator o skróconym skoku przód pójdzie niżej? Czy ktoś już przerabiał taki temat w swoim mk3?
Pozdrawiam,
Mateusz
[MK3] Eibach Pro Kit (30/30) - przód wyżej niż tył?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
to normalne ze tyl moze byc zniej.. tak wychodzilo w serii wiec jak dasz przod i tyl tyle samo w dol to tak moze wyjsc.... dlatego najlepiej brac -60/40
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
nie mam drugiego auta więc ten musi być chociaż troszkę praktyczny... przy -60 z hokejem GTI nie bardzo da się jeździć (chociaż zaraz odezwie się ktoś kto powie że -60 to jeszcze nic )MAPET pisze:dlatego najlepiej brac -60/40
MAPET - a jeśli chodzi o amorki to co mógłbyś mi zaproponować? Bo seria przy większych prędkościach lubi nieraz usiąść na odbojach Co by fajnie współgrało z Pro Kitami? Cena jaką mogę wydać to ok 1000 zł za komplet... Czy coś w miarę sensownego można kupić w tej cenie?
Pozdrawiam!
to jeszcze nicidzioch pisze:chociaż zaraz odezwie się ktoś kto powie że -60 to jeszcze nic )
ogolnie przod powinien ci sie ulozyc jeszcze... duzo na tym zrobiles km?
amorki Bilstein ale sztuka tam pare stów kosztuje... wiec sporo
mozesz ew dac MTS ludzie u mnie brali takie pakiety glownie do mk4 eibach + mts i ponoc super pozytywnie to jezdzi
przednie sprężyny założył jeszcze Niemiec więc miały kilka ładnych lat na ułożenie się na razie wymieniłem tylne i boję się, że jak założę nowe na przód to pójdzie jeszcze bardziej do góry (oczywiście sprężyny które kupiłem to dokładnie taki sam model jak te założone za niemca)MAPET pisze:ogolnie przod powinien ci sie ulozyc jeszcze... duzo na tym zrobiles km?
parę stów tzn? ile musiałbym wyłożyć za komplet?MAPET pisze:amorki Bilstein ale sztuka tam pare stów kosztuje... wiec sporo
hmm - MTS nie wiem dlaczego ale mnie nie przekonuje... Może ktoś na forum ma taki zestaw w mk3 i się wypowie?MAPET pisze:mozesz ew dac MTS ludzie u mnie brali takie pakiety glownie do mk4 eibach + mts i ponoc super pozytywnie to jezdzi
np 500zl szt jak bys zainteresowny byl moge dokladniej ci sprawdzicidzioch pisze:parę stów tzn? ile musiałbym wyłożyć za komplet?
pol forum na tym smiga masa opinii a ty jeszcze pytaszhmm - MTS nie wiem dlaczego ale mnie nie przekonuje... Może ktoś na forum ma taki zestaw w mk3 i się wypowie?