witam
czy ktos ma rozeznanie odnosnie zawieszen spax rsx539 badz koni 1130 do mk4 gti ?
ktos mial stycznosc z tymi zawieszeniami ? jest w stanie porownac oba te produkty ?
obecnie jest FK gwint, ale czas na zmiane.
na gwincie mi nie zalezy, bedzie to siedziec na 18"
moze ktos jest w stanie polecic cos innego sprawdzonego, godnego uwagi ?
bylbym wdzieczny
ps. jak w tym koni/spax'ie wyglada regulacja twardosci ? trzeba cos demontowac czy jest to operacja 2 minutowa ?
[mk4] spax vs koni
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Młoda
- KS KathStyle
- Auto: Czarna Wdowa <3
Mam Spax`a obecnie tylko na przodzie, tył był wymieniany - wylał prawy amor, i w zastępstwie mam KYB...
Co do historii, ogólnie jest parę ładnych tys wylatanych na nich kiedy dokładnie były zakładane nie wiem, ale z pewnością za epoki pierwszego właściciela
Czyli dobre 4 lata temu jak nie więcej
W porównaniu do KYB, Spax jak dla mnie był bardziej twardszy, ciut lepiej się trzymał na zakrętach, nie nurkował tyłek tak do góry przy hamowaniu. miałam problem, co by ręką go dodusić do dołu trzymając o zderzak
Gdybym miała możliwość wróciłabym do Spax`ów jednakże czas mnie w ten czas naglił i najszybciej miałam pod ręką właśnie KYB, co nie jest najgorsza...
Niestety nie przytoczę jak Spax pierworodnie sie nazywał bo wszelkie oznaczenia dotyczące nazwy był ciut umorusane i wytarte przez lecące kilometry, jedynie zmieniając koła naklejka z nazwą się ostała cała na wszystkich czterech sztukach , co do KYB, rok temu zmieniane i lecytynka by mi się przydała bo nie pamiętam ...
Co do zawieszenia KONI - nie mogę się wypowiedzieć, ale czytając niektóre wypowiedzi na forum da się odczuć, ze też niczego sobie
Squad Nocne Mary Enigmatycznie... "(...) Jeśli niebo - to siódme, jeśli piekło -to samo dno. Żadnych półśrodków(...)"