Witam.
Jakis czas temu kupilem zestaw zawieszenia sportowego, kit. Sadzilem ze nie bedzie zadnych innowacji zwiazanych z instalacja to nie gwint wiec nie ma zadnych srub itp. W paczce moim oczom ukazaly sie te dwie sruby regulujace i niewiem co z nimi zrobic. Ze wstydem pytam, gdzie ich miejsce?
Kolejnym problemem sa gumy tylniego zawieszenia(gniazdo amortyzatora) o ile mi wiadomo obowiazkowo trzeba je wymienic( mam racje, prawda?). W sklpie dowiedzialem sie ze do mojego golfa potchodza dwa typy i niewiem jaki wybrac. Czy musze wszystko rozebrac i isc do sklepu z ta czescia w reku czy istnieje jakis inny sposob na poznanie numeru czesci bez zbednego grzebania?(wiem ze i tak bede musial go rozebrac ale wole miec wszystkie czesci zanim klucze pojda w ruch, wiecie co mam na mysli. ) A moze pracownik sklepu zle mnie zrozumial i tak naprawde jest tylko jeden rodzaj gumy. Co, sadzicie? Mowa o golfie z 2001r. z silnikiem 1,9 tdi AJM, piecio drzwiowy.
CZY TO COS Z TYCH?
WSZYSTKO CO MAM:
SERDECZNE DZIEKI ZA POMOC.
MK IV GLEBA - MALE PYTANKO
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
miejsce śrub z nakrętką jest na tylnej belce we wnęce w której jest usadowiona sprężyna, odkręcasz dolną śrubę, wsadzasz nakrętkę i dokręcasz od dołu w ten sposób masz regulację tylnego zawieszenia z tego co wiem przy zakładaniu zawieszenia gumy tylne mocujące sprężynę przekładałem z serii i jest wszystko oki