To może i ja się podziele wrażeniami.
Mam golfa IV TDI ALH Sport Edition. Wczoraj został do niego wrzucony zawias:
sprężyny H&R o numerze 29527 i deklarowanym obniżeniu ok 50-45mm
do tego komplet amorów Bilstein B8. Obecnie furak stoi na oponach 195/65/15.
Sprawcy gleby:
Auto usiadło mało - na mój gust dużo za mało
Generalnie z wyglądu jestem rozczarowany.
Oto kilka fotek na seryjnym zawiasie:
przód: tył:
Po zmianie zawiasu jest tak:
przód: tył:
Czy ktoś wie dlaczego autko siadło tak niewiele pomimo założenia tak mocno obniżających springów? Róznica jest rzędu 2-3 cm a miało być 4-5...
Pozdrawiam,
zawieszenie, wymiary - prosba o pomoc
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
No z tego co mowia koledzy to jak troche pojezdzisz to napewno jeszcze powinno pojsc Ci auto w dol.
Dawca_Nerek zakladal springi -30 Eibacha, a obnizylo mu rowno 40mm - tak twierdzi. Tylko dla mnie jest to troche dziwne bo oznaczaloby, ze przod jego golfa przed zmiana sprezyn, stal na 69 cm (mierzylem ostatnio golfy na ulicach i ZADEN nie mial wiecej z przodu jak 66cm) a tyl prawie na 70cm. To u mnie w golfie sa dosc nowe sprezyny na tyle i auto stoi na niecale 68 cm - to jest bardzo wysoko. Miedzy kolo a nadkole moge wlozyc pionowo zacisnieta piesc.
Moze wypowie sie czy jeszcze bardziej mu auto zeszlo jak zmierzy ponownie...
Czekamy jeszcze na Kaktusa...
pozdro
Dawca_Nerek zakladal springi -30 Eibacha, a obnizylo mu rowno 40mm - tak twierdzi. Tylko dla mnie jest to troche dziwne bo oznaczaloby, ze przod jego golfa przed zmiana sprezyn, stal na 69 cm (mierzylem ostatnio golfy na ulicach i ZADEN nie mial wiecej z przodu jak 66cm) a tyl prawie na 70cm. To u mnie w golfie sa dosc nowe sprezyny na tyle i auto stoi na niecale 68 cm - to jest bardzo wysoko. Miedzy kolo a nadkole moge wlozyc pionowo zacisnieta piesc.
pozdro
The quality of the car depends on how good the driver manipulates it
Obawiam sie ze u mnie duzo juz nie siadzie bo sprezyny nie są nowe wiec co sie mialy ubic to sie ubiły. Eh chciałbym jeszcze z centymetr na przodzie i ze 2 z tyłu...Demoniq pisze:No z tego co mowia koledzy to jak troche pojezdzisz to napewno jeszcze powinno pojsc Ci auto w dol.
pozdro
Jak ktoś chce zachowawcze obnizenie to polecam tyle co u mnie - dziury mu nie straszne a i pod kraweznik nie za duzy mozna tez sie wspiąć jak ktos chce bardzo
A u Dawcy_Nerek widzimy na foto tylko stan po obnizeniu a przed nie ma wiec smiem twierdzic ze -40 nie siadło bo tak jak mowisz zaden golf nie stoi 69-70 cm do nadkola...
- Kaktus_dj
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
udało mi się zmierzyć i :
przód opony 205/50 17" 63cm
tył opony 225/45 17" ok 65(dokladnie nie pamietam)
mierzyłem wg. nadkola jak wy , postaram się jeszcze jutro sprawdzić czy wymiary są jakie opisałem. o dziwo sprężyny miałybyć dedykowane pod tdi, jednak sporo niżej przód poszedł jak zauważyliście
przód opony 205/50 17" 63cm
tył opony 225/45 17" ok 65(dokladnie nie pamietam)
mierzyłem wg. nadkola jak wy , postaram się jeszcze jutro sprawdzić czy wymiary są jakie opisałem. o dziwo sprężyny miałybyć dedykowane pod tdi, jednak sporo niżej przód poszedł jak zauważyliście
Ostatnio zmieniony pn mar 30, 2009 01:01 przez Kaktus_dj, łącznie zmieniany 1 raz.