Hejka !
Mam mk6 GTI na DCC 150k przelotu auto od nowości w Polsce itp. Prosze o konstruktywne opinie tych którzy mają zmienione sprężyny w DCC na Eibach/Tein/H&R itp i używają auto jako daily car. Czy zawias wtedy wymaga jakiegoś serwisu ? Czy DCC wogóle się jakoś serwisuje ?
Boje się że amor dostaje wtedy w palnik przy obniżeniu na spręzynach szczególnie na naszych wspaniałych drogach.
Zmiana sprężyn a DCC
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Zmiana sprężyn a DCC
"Dodatkowa moc czyni cię szybszym na prostych, obniżenie wagi czyni cię szybszym wszędzie..."
Zmiana sprężyn a DCC
Zgłebiałem temat bo tez będę miał DCC i chce obniżyć auto wiec nie ma problemu z instalacja sprezyn obnizajacych do DCC. Z tego co wiem najlepiej sprawdza sie Eibach pro kit,i standardowe sprężyny są dla niego OK.
Był: VW Polo 6N2, VW Golf 4, VW Golf 5,VW Passat B6, VW Golf 7, jest VW Jetta i VW GTI Performance 2018
Zmiana sprężyn a DCC
Własnie mam zamiar włożyć Pro kit albo Sport line. wiem że napewno amortyzatory w jakimś stopniu ulegną większemu zużyciu bo pracują w innym zakresie po montażu sprężyn. Kwestia tylko czy trafi je szlag po 50k kilometrów czy szybciej
"Dodatkowa moc czyni cię szybszym na prostych, obniżenie wagi czyni cię szybszym wszędzie..."
Zmiana sprężyn a DCC
W poorzednim Golfie miałem Eibach Pro Kit ale bez DCC i założyłem je jak mialem na liczniku niecale 2k tys km chyba. Przed sprzedażą pojechalem do ASO na sprawdze ich zużycia - na liczniku 45kkm i z badania wyszlo ze stan bardzo dobry.Czyli na amortyzatory mialo to niewielki wpływ przez prawie 40kkm.
Reasumując Eibach chyba jest najlepszym rozwiazaniem i teraz tez go zaloze.
Mam nadzieje ze pomoglem.
Reasumując Eibach chyba jest najlepszym rozwiazaniem i teraz tez go zaloze.
Mam nadzieje ze pomoglem.
Był: VW Polo 6N2, VW Golf 4, VW Golf 5,VW Passat B6, VW Golf 7, jest VW Jetta i VW GTI Performance 2018
Re: Zmiana sprężyn a DCC
mozna uzyc szczegolnie pro kit sportline szybciej wykoncza taki amor niezaleznie czy ma dcc czy nie
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !