Jeżdze nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie :)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
-
- Nowicjusz
Re: Jeżdze nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie :)
A ja podepnę się pod temat z takim pytaniem mam golfa 3 kombi 1.9TDI 96r. zawieszenie jest seryjne i zastanawiam się nad zamontowaniem jakoś gwintowanego zawieszenia albo czegoś podobnego nie znam się na tym zbyt dobrze chciałbym wydać około 3tys. koła są 195/60 R14 oryginalne VW alu i na razie nie planuje wymiany tych felg czy możecie napisać co polecacie do tego auta i też nie chciał bym żeby przy 4 osobach i czasami z jakimś bagażem nie szorować po asfalcie czy jest to wykonalne przy tej kwocie?
Jakiś kit weiteca lub H&R 1500-2000zl nówkamateuszs87 pisze:A ja podepnę się pod temat z takim pytaniem mam golfa 3 kombi 1.9TDI 96r. zawieszenie jest seryjne i zastanawiam się nad zamontowaniem jakoś gwintowanego zawieszenia albo czegoś podobnego nie znam się na tym zbyt dobrze chciałbym wydać około 3tys. koła są 195/60 R14 oryginalne VW alu i na razie nie planuje wymiany tych felg czy możecie napisać co polecacie do tego auta i też nie chciał bym żeby przy 4 osobach i czasami z jakimś bagażem nie szorować po asfalcie czy jest to wykonalne przy tej kwocie?
Reszte przeznacz na felgi bo przy 14 ori VW to nie będzie się prezentować, chyba że zimą
pzdr
Seacik pięknie przyciera
Chcę na przyszły sezon kupić albo mk2, albo mk3 i prawdopodobnie najłatwiej dostępny gwint to mts/ta technix i na tym gwincie chcę spuścić na dół - chyba, że jakaś firmowa używka
Jak najlepiej zglebić mk2/mk3? I które da się posadzić niżej? Mk2 czy mk3?
Pytam o glebę, bo głównie o to mi chodzi i mam plan mk2/mk3 posadzić tak nisko jak mi się uda.
Chcę na przyszły sezon kupić albo mk2, albo mk3 i prawdopodobnie najłatwiej dostępny gwint to mts/ta technix i na tym gwincie chcę spuścić na dół - chyba, że jakaś firmowa używka
Jak najlepiej zglebić mk2/mk3? I które da się posadzić niżej? Mk2 czy mk3?
Pytam o glebę, bo głównie o to mi chodzi i mam plan mk2/mk3 posadzić tak nisko jak mi się uda.
mk2 i mk3 jak umiesz to opuścisz tyle ile chcesz ;p
bardziej jestem za kitem niż gwint ;p ja mam kita i leży bardzo nisko Apex'a
bardziej jestem za kitem niż gwint ;p ja mam kita i leży bardzo nisko Apex'a
Witam
Czy mając gwint w ręku - cały komplet używany - da się określić jego stan i czy po założeniu na auto...nie zrobię tzw "facepalm"
Czy mając gwint w ręku - cały komplet używany - da się określić jego stan i czy po założeniu na auto...nie zrobię tzw "facepalm"
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
raczej nie do konca... fakt mozesz zwrocic uwage na wyglad zewnetrzny, czy tłoczyska nie mają wżerów itp... ale jak gwint bedzie wylany i ktos go bardzo dobrze wypucuje to dowiesz sie o tym dopiero po wrzuceniu na auto i przejechaniu kilku kilometrow chyba ze rozbierzesz go... wtedy mozesz sprobowac zobaczyc czy tloczyska rowno odbijaja do gory itp. Ale też nie jest to jakoś 100% miarodajne.phanteon pisze:Czy mając gwint w ręku - cały komplet używany - da się określić jego stan
Możesz spróbować "powciskać" amory.. Jak ja dostałem wylany gwint do 2 wchodziły jak do masła, zachowywały się zupełnie inaczej niż dwa pozostałe.
Jeżeli gazowo olejowe to może się tak dziać, jeśli np w paczce leżały "do góry nogami" więc należy je postawić na godzinkę w normalnej pozycji i później to sprawdzić
Jeżeli gazowo olejowe to może się tak dziać, jeśli np w paczce leżały "do góry nogami" więc należy je postawić na godzinkę w normalnej pozycji i później to sprawdzić
Gwint, który mnie trochę "zainteresował" jest 5 km ode mnie, od nowości u jednego gościa, widać, że nie czyszczony. Tłoczyska chodzą (podobno) z "wyczuwalnym oporem", talerzyki do rozruszania (czyli ktoś raz wsadził i jeździł).
Gwint jest Weiteca (2 lata, przebieg 30-40 tys). Cena jest niższa o 200zł od nowego mts'a /TA / FK (a przynajmniej takie mają nalepki). Ktoś, np gość, który siedzi w zawieszeniach (ma warsztat, ustawia zawieszenia w rajdówkach itp), jak dostanie w łapy ten zawias powie coś więcej niż ja stosując się do Waszych porad?
Gwint jest Weiteca (2 lata, przebieg 30-40 tys). Cena jest niższa o 200zł od nowego mts'a /TA / FK (a przynajmniej takie mają nalepki). Ktoś, np gość, który siedzi w zawieszeniach (ma warsztat, ustawia zawieszenia w rajdówkach itp), jak dostanie w łapy ten zawias powie coś więcej niż ja stosując się do Waszych porad?
Da się, o ile nie był uprzednio dokładnie wyczyszczony. Jeśli amortyzator się mocno poci, to gwint się nadaje do regeneracji tudzież do śmietnika ;p
http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 18544.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Widać, że nie czyszczony i chyba się z niego nie leje.
Widać, że nie czyszczony i chyba się z niego nie leje.
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
skoro jest rozebrany i masz tam 5km to jedz, wcisnij tloczyska do konca i zobacz czy rowno wychodza... jezeli tak to juz polowa sukcesu heh
To jeszcze jedno pytanie - lepszy taki używany weitec czy nowy MTS czy TA albo te tanie FK. A może jeszcze inne rozwiązanie?
- Fredi88
- Storm Beige
- Kontakt:
jezeli zastanawiasz sie nad mts, ta technixem (lub tuning artem) i najtanszym modelem FK to smialo bierz to co jest najtansze (czyli tuning arta). Co do weiteca, wszystko zalezy w jakim jest stanie a uzywka to zawsze jakas tam loteria. Jezeli bdb to wolalbym uzywanego weiteca niz najtansze nowe.