Springi MTS Pytanie o twardosc
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- Krzysiek-Lwo
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam Mam takie pytanko. Jak jest z twardością sprężyn obniżających MTS ? Chcę kupić zestaw takich sprężyn do mk3. Zależy mi na twardych springach, ale nie betonach i ewentualnie co możecie polecić twardszego w podobnej cenie.
Jeśli mógłbym to proszę jeszcze o jakieś zdjęcia poglądowe i podanie jakie obniżenie na 195/50 r15
Jeśli mógłbym to proszę jeszcze o jakieś zdjęcia poglądowe i podanie jakie obniżenie na 195/50 r15
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=293595&start=126 <<< ZAPRASZAM ! Moje GTI.
Nie wiem, czy jest taka sama twardość w mk3 jak u mnie, ale w mk4 są dość twarde. Jak chcesz, żeby Cię potelepało na dołach to dadzą radę
- Krzysiek-Lwo
- Ma gadane
- Kontakt:
Ok dzięki
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=293595&start=126 <<< ZAPRASZAM ! Moje GTI.
Pamiętaj, że ja je mam na mk4, także twardość może być inna niż w mk3. Zapytaj kogoś kto je założył w trójeczce
w mk4 mts moim zdaniem jest miękki - h&r'y z serii race są znacznie twardsze
Jeśli chodzi o przód to moim zdaniem jest idealnie, bo jest sztywny, dobrze się trzyma w zakrętach, ale nie za betoniasty. Z kolei a tyłu jest strasznie twardo
Sorry ze sie wpierd.ole ze swoim pytaniem ale moze ktos cos bedzie wiedział.
Tez nastawiam sie na sprezyny i nie rozumiem jednej rzeczy. Na aukcji znalazłem nawt tanie dosyc z Ta Technix w nawet niskiej cenie ale mam silniczek TDI a na stronie jest napisane cos takiego
Zeby sie nie okazało ze wsadze nowe springi -4cm a auto siadzie o 6 ;/
Tez nastawiam sie na sprezyny i nie rozumiem jednej rzeczy. Na aukcji znalazłem nawt tanie dosyc z Ta Technix w nawet niskiej cenie ale mam silniczek TDI a na stronie jest napisane cos takiego
Przypuszczam ze sprezyny sa takie same jednak napisane jest z powodu tego ze diesel niby ciezszy moze nieco nizej obnizyc niz te 40mm. Tylko teraz pytanie. Sprawdzałem na naszej stronie dane techniczne i 2,0 8v jest lzejszy od TDI o 40kg ale nacisk na oś przednia ma wiekszy z kolei.Dane Techniczne:
VW Golf 3 ( 1991-1997 ), Typ 1HXO
VW Vento (1992-1998), Typ 1HXO
(Bez Wersji Variant i silników diesla i VR6)
Zeby sie nie okazało ze wsadze nowe springi -4cm a auto siadzie o 6 ;/
- czarnykurczak
- _
- Kontakt:
Krzysiek-Lwo, ja miałem kit mts (-40) w trójce i dla mnie było koszmarnie twardo. Beton to mało powiedziane. Tutaj masz foto jak wyglądał na tym zestawie:
- Krzysiek-Lwo
- Ma gadane
- Kontakt:
czarnykurczak, Dzięki o taką odpowiedz wraz ze zdjęciem mi chodziło.
jak widac co czlowiek to opinia i tak z kazdą firma - przerabiane nie raz
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
jeżdże na mts'ie juz drugi rok i moge powiedziec ze jak na sportowe zawieszenie jest dosyc miekko,przy -60 zdecydowanie za miękko,micha często trze o asfalt. Silnik diesla wiec moze siadl troche bardziej niż to co podane. Zdjecie moge podrzucic jutro jesli chcesz
Jak masz jakies z profilu to ja bym chetnie zobaczył.
Jak kupiles do wersji benzynowych to moze rzeczywiscie siadł. Amory masz seria? czy zmienione?
Jak kupiles do wersji benzynowych to moze rzeczywiscie siadł. Amory masz seria? czy zmienione?
Amory też zmienione,kupowałem kit'a i myśle że w przypadku mts'a/ta i innych z niskiej półki sprężyna jest jedna niezależnie od wersji silnikowej. Zdjęcie będzie jutro,na forum bywam raczej od święta i nie mam żadnego tematu swojego ze zdjęciami