zawieszenie gwintowane firmy AP SPORTFAHRWERKE
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Re: zawieszenie gwintowane firmy AP SPORTFAHRWERKE
Cena calkiem znosna 1400ziko, tez szukam gwintu na gwalt.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12
Również rozważam zakup AP z regulacją twardości tylko zastanawiam się czy to dobry produkt ,interesują mnie opinie osób które mają doświadczenie z takim zawieszeniem. Podobno to produkt pochodny KW ale czy jakość podobna?
Pochodny, bo też niemiecki .trucker2 pisze:Podobno to produkt pochodny KW
Pytanie za 100 pkt. Czy gwint za 1400 pln może mieć podobną jakość do zestawu za 3 patyki plus?trucker2 pisze:ale czy jakość podobna?
Cześć , z tego co patrzyłem to zestaw z regulacją twardości kosztuje w granicach 2800-2900zł a ten z regulacją tylko wysokości około 1800zł więc cena nie taka niska . Masz rację zle zadałem pytanie , miałem na myśli czy jakość jest pośrednia między najniższą półką czyli TA , MTS a H&R czy KW ? Wiem że Weitec to znana marka i chyba lepiej wydać pieniądze na coś sprawdzonego bez regulacji twardości.
Tak.trucker2 pisze:czy jakość jest pośrednia między najniższą półką czyli TA , MTS a H&R czy KW ?
Weitec należy do grupy KW. Jest po prostu produktem z tańszej linii, coś na zasadzie ...... żeby było obrazowo: Weitec to VW, a KW to Audi.trucker2 pisze:Wiem że Weitec to znana marka
Tak zawsze do tematu podchodziłem. Wolę prostszy model z górnej półki, niż wypasioną niszę. Ale punktów widzenia jest wiele. Wszystko zależy od tego ile chcesz wydać, po czym będziesz jeździł i przede wszystkim jakie robił roczne przebiegi. Jak ktoś robi 10 000 km rocznie, to sobie może pozwolić na MTS. Jeśli ktoś robi 40-50 kkm rocznie (np ja), to na MTSa bym sobie nie pozwolił - tylko H&R, KW, Eibach, Bilstein. Czyli, każdemu według potrzeb.trucker2 pisze: i chyba lepiej wydać pieniądze na coś sprawdzonego bez regulacji twardości.
Budżet to do tej pory myślałem maks 3000zł ale gdyby okazało się że można kupić coś fajnego za kilka setek więcej to skuszę się i będę jadł sam chleb już bez masła . Pokonuje maks 30000 km rocznie ale mam nadzieję że takie zawieszenie wytrzyma dłużej niż gwarantowane 2 lata. Rozjaśniłeś mi trochę obiektywnym spojrzeniem na sprawę ,myślę że z tych które wymieniłeś to jedyny w moim zasięgu jest Eibach.
a ja bym wzial ap z reg twardosci niz np weiteca
dobrze wyglada ten gwint AP nawet optycznie i bym to zaryzykowal w tych pieniadzach
dobrze wyglada ten gwint AP nawet optycznie i bym to zaryzykowal w tych pieniadzach
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Chyba w sumie też bym tak zrobił. Jeśli AP z regulacją, a Weitec bez .... to masz rację.MAPET pisze:a ja bym wzial ap z reg twardosci niz np weiteca
regulacja twardosci to bajka sprawa wiem bo mam w KW i jest mega!
a AP wyglada na dosc dobry produkt przynajmniej wizaualnie w pudelku
a AP wyglada na dosc dobry produkt przynajmniej wizaualnie w pudelku
Tak tylko mam trochę obaw co do takiego zawiasu, gdyż jest mało informacji od użytkowników . Czytałem o tym gwincie ale to głównie pytania a nie opinie. Opcja regulacji twardości super sprawa, tylko obawiam się żeby APX nie okazał się produktem tylko trochę wyższym niż np. MTS bo cena jak dla mnie znacznie wyższa i chciał bym żeby jakość była adekwatna do ceny.
no za duzo sie tegoi nie sprzedaje w poronwaniu do MTS to tak hmm jak 200:1 wiec nie ma co liczyc na za duzo opinii
Szczerze powiem nie wiedziałem że aż tyle osób kupuje te najtańsze komplety. Jeszcze się zastanowię co wybrać ale na chwilę obecną wybrał bym Weiteca a potem APXa lubię proste sprawdzone rozwiązania . Chyba nawet wyrobię się w planowanym budżecie.
kolego MTSa to juz ponad 300 gwintow napewno sprzedalem a ap z 10
Re: zawieszenie gwintowane firmy AP SPORTFAHRWERKE
Jezdzilem na Ap bez regulacji.Na maxa twardy plomby wypadaja.
Dex P99r >Macrom 59.16[Dynaudio md100&Macrom Md.4] >Audison vr203 & Hifonics falcon >PPI 4200AM >Sony XES S-12