Panowie wczoraj wsadzilem zawieche do mojego ahf'a (zwykłe TDI 110KM) na przód poszły ori springi od ARLa nówki udalo sie kupić po atrakcyjenej cenie. Ładnie usiadł a na tył poszło ori GTI od 1.8T 3 drzwiowego tyle że używki i siedzi niżej niż przód. Jaki może być tego powód ? Dodam że moje auto jest 5 drzwiowe. Czy może mieć to wpływ że niżej jest tył niż przód czy dlatego że przednie springi są nowe a tył stare ?
Dzieki za wszelkie podpowiedzi.
zawiecha gti tdi
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
zawiecha gti tdi
A nie AFN-a? Wpominane wiele razy, że optycznie tył zawsze jest niżej niż przód, GTI zawsze stało troszkę niżej i to może potęgować wrażenie. Kupująć nowe zawieszenie przeważnie wyrównuje sie to przed dobór odpowiednich spręzyn na osie. Wogóle mając mk4 nie wiem po co bawić sie w takie kombinacje przy zawiasie?
- sebastian1901
- Gadatliwa bestia
- Auto: Octavia I 1.8T RS
- Silnik: AUQ
- Kontakt:
Re: zawiecha gti tdi
w mk4 nie było silników AFN, wiem że GTI stoi od normalnej wersji o -20mm bo ma takie springi stąd założyłem przód ori od GTI TDI -20mm bo akurat kolega z forum miał nówki od ARLa w dobrej cenie a że nie chciałem żeby tył stał za wysoko w porównaniu z przodem wpadły mi w ręce ori springi od GTI 1.8T tyle że od 3drzwiowego i nie wydaje mi sie zeby to bylo optycznie nizej bo zrobilem pomiary i wychodzi ok 1,5cm niżej...PaulAdmin pisze:A nie AFN-a? Wpominane wiele razy, że optycznie tył zawsze jest niżej niż przód, GTI zawsze stało troszkę niżej i to może potęgować wrażenie. Kupująć nowe zawieszenie przeważnie wyrównuje sie to przed dobór odpowiednich spręzyn na osie. Wogóle mając mk4 nie wiem po co bawić sie w takie kombinacje przy zawiasie?
Sebastian