[mk4]Stabilizator vs. rozpórki dolna i górna

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

Awatar użytkownika
cezary3
Ma gadane
Ma gadane

[mk4]Stabilizator vs. rozpórki dolna i górna

Post autor: cezary3 » śr kwie 28, 2010 17:58

jak w temacie wywaliłem stabilizator bo auto leży na glebie i tarł o osie więc teraz jest taki problem że koła jakby są pływające skrzypią troche tuleje wachaczy.......no i tak sobie myśle zeby to usztywnić rozpórkami i tu pytanie jak mocowana jest rozpórka dolna??????? czy ona bierze udział w uchu wachaczy podobnie jak stabilizator i czy rozwiąze problem co do górnej to wiadomo... stabilizatora od 4motion narazie bym nie chaił pakować bo czuje że mi sie niezmieści pod osią łącznie łącznikami(mam te regulowane)..dzieki za pomoc pozdr

mate64
Forum Master
Forum Master

Post autor: mate64 » śr kwie 28, 2010 18:02

cezary3 pisze:czy ona bierze udział w uchu wachaczy podobnie jak stabilizator i
absolutnie nie. Stabilizatora niczym nie zastąpisz, także zakładaj z powrotem albo ryzykuj przewrotkę.

Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.

admin911
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: admin911 » ndz lip 11, 2010 23:30

jeśli robisz sobie glebe i stabilizator oryginalny ci nie siada to zostaje jedna opcja, wymienic kołyskę amorki i stabilizator z audi tt, wtedy masz stabilizator na łącznikach do amorków nie do wachaczy. I na pewno poprę wypowiedź kolegi, stabilizator to podstawa w dobrym ścinaniu łuków i bezpieczeństwie na zakrętach. Sam właśnie rozglądam się za tylnym stabilizatorem tylko koszt przeraża nuespeed 1200zł :/ Ale niby robi kolosalną różnice w jeździe. Rozpórki mam zamontowane z S3 górna i dolna(koszt około 600 od dilera), początkowo próbowałem jeździć tylko na górnej i zobaczyć reakcje auta, i po 2 miesiącach zamontowałem dolną. Jazda na górnej dała niezłe wrażenie, ale jazda na obydwu to tak jakby drugi raz usztywniło się zawieszenie, szczerze polecam tą opcje i od razu obie montować.
Ostatnio zmieniony ndz lip 11, 2010 23:35 przez admin911, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szczep
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: szczep » pn lip 12, 2010 19:25

głupoty piszecie w sprawie stabilizatora od wersji 4Motion :helm:
wystarczy poczytać że da radę założyć na seryjne krótkie łączniki http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=309523

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”