vw golf II na alufelgach R16 215/40 9J ET 25 - tył

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

ravvw
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

vw golf II na alufelgach R16 215/40 9J ET 25 - tył

Post autor: ravvw » pn lut 22, 2010 23:11

Witam wszystkich.
W temacie opisałem na jakich alufelgach jeżdżę, problem jednak jest w tym, że przy trzech osobach w aucie opony mi ścina o nadkola.... :/ Jakie jest wyjście nie poszerzając nadkoli, by przestało trzeć??
Czy zawieszenie gwintowane jest na tyle skuteczne ze dzięki regulacji gwintem pozbędę się ścinania opon??
Z góry dziękuję za pomoc :)

Awatar użytkownika
psioter5
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: psioter5 » pn lut 22, 2010 23:41

Gwint do MK2 to droga zabawa, polecił bym jednak założenie felg r15

brak podpisu.

ravvw
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: ravvw » pn lut 22, 2010 23:49

Felgi mam w tak idealnym stanie i troszkę kosztowały, że nie chcę ich zmieniać tylko jeździć na nich :)
Chcę kupić komplet gwintów tylko moje pytanie brzmi czy samą regulacją zlikwiduję tarcie??? czy będę musiał jeszcze coś dokupić??
proszę o podpowiedzi... hmmmmmmmmmm...

Awatar użytkownika
karolp85
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: karolp85 » wt lut 23, 2010 10:44

psioter5 pisze:Gwint do MK2 to droga zabawa
tak smao droga jak do MK3...bo gwint jest dokłądnie ten sam więć nowy kupisz już za 900 zł TA Technix, albo jakaś używke.

Teraz Puzon sprzedaje za 1500 zł gwint z regulacją twardości, więc masz 2 wyjścia albo zaklepać ranty błotnikach albo kupić gwint z pełną regulacją wysokości i twardości i możesz sobie regulować do woli :)

wszystko wraca do normy...czyli do serii ;D koniec modzenia, zaczyna się czas jezdzenia :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”