Witam,
potrzebuję pomocy, a mianowicie mam zamiar wyremontować przednie zawieszenie w mojej trójeczce. Zamiar jest taki że zrobie to wlasnoręcznie.
Moglibyście napisać jakie części są mi potrzebne? Zawiechy jeszcze nie tykałem więc nie wiem czego się tam spodziewać. Najpierw chcę wszystko kupić a potem go rozbebeszyć:D oprócz końcowek drążków bo już zmieniłem
I czy potrzebna mi będzie prasa?
Z góry dzięki za info (:
Elementy zawieszenia
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
- eldorado84
- Gadatliwa bestia
Re: Elementy zawieszenia
wpierw zobacz co masz dokładnie do wymiany, a co ja bede mówić:kropiks pisze:Witam,
potrzebuję pomocy, a mianowicie mam zamiar wyremontować przednie zawieszenie w mojej trójeczce. Zamiar jest taki że zrobie to wlasnoręcznie.
Moglibyście napisać jakie części są mi potrzebne? Zawiechy jeszcze nie tykałem więc nie wiem czego się tam spodziewać. Najpierw chcę wszystko kupić a potem go rozbebeszyć:D oprócz końcowek drążków bo już zmieniłem
I czy potrzebna mi będzie prasa?
Z góry dzięki za info (:
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=211768
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=10205&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=54809
- O żesz ty kur.., w chu.. jeb.. twoja mać, pier...ny, zasr.., poje..y kut..s !! - Powiedział marynarz, po czym szpetnie zaklął. ;) ;)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Do wymiany mam wszystko co przy wahaczu-te gumy i tuleje(?)i nie wiem co tam jeszcze jest.
Amorki i poduszki są ok bo zmieniałem.
A przy wachaczach to nie było grzebane od nowości czyli od 1992...wiec raczej mają już dosyć...a sam nie wiem jakie elementy się tam wymienia.Drążki też trzeba?
Z tego co się orientuję to stabilizatorów drążka nie posiada moj model(1.4 ABD)po swapie 1.6
Amorki i poduszki są ok bo zmieniałem.
A przy wachaczach to nie było grzebane od nowości czyli od 1992...wiec raczej mają już dosyć...a sam nie wiem jakie elementy się tam wymienia.Drążki też trzeba?
Z tego co się orientuję to stabilizatorów drążka nie posiada moj model(1.4 ABD)po swapie 1.6
KROPIK
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
Przy wahaczu masz 3 rzeczy do wymiany [ jesli masz je wybite]
-2 szt tulejki z gumami
-gałka na końcu wahacza która wchodzi do zwrotnicy
Ja bym ci proponował wymontować wahacze i jechać do jakiegoś tokarza [przeważnie mają prasę] on ci powyciska stare i wciśnie nowe tulejki na poczekaniu i nie powinien za to wziąść majątku u mnie w okolicy za 1 wahacz czyli 2 tulejki 10pln a kiedyś sie męczyłem sam z wybijaniem i wciskaniem i jak są jeszcze fabryczne [jak w twoim przypadku ] i siedzą tam ładnych parę latek to trzeba się z nimi sporo namęczyć więc lepiej dać te 20pln niż stracić sporo nerwów
pozdro
-2 szt tulejki z gumami
-gałka na końcu wahacza która wchodzi do zwrotnicy
Ja bym ci proponował wymontować wahacze i jechać do jakiegoś tokarza [przeważnie mają prasę] on ci powyciska stare i wciśnie nowe tulejki na poczekaniu i nie powinien za to wziąść majątku u mnie w okolicy za 1 wahacz czyli 2 tulejki 10pln a kiedyś sie męczyłem sam z wybijaniem i wciskaniem i jak są jeszcze fabryczne [jak w twoim przypadku ] i siedzą tam ładnych parę latek to trzeba się z nimi sporo namęczyć więc lepiej dać te 20pln niż stracić sporo nerwów
pozdro
MK III >> mój zielony dupoVWóz
viewtopic.php?f=88&t=199091" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka
viewtopic.php?p=3387489#3387489" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=88&t=199091" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka
viewtopic.php?p=3387489#3387489" onclick="window.open(this.href);return false;