MK4 TDI jakie zawieszenie pasuje?
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam, mam Golfa MK4 TDI 101 KM z dosyc niskim zawieszeniem sportowym. Zima (koleiny sniegu) i na zlych drogach przycieram plyta podsilnikowa i boje sie, ze w koncu przywale gdzies miska olejowa.
Chce wymienic zawieszenie na oryginalne i kupic cos uzywanego. Stad moje pytanie do znawcow tematu, jakiego modelu zawieszenie jest identyczne z zawieszeniem od Golfa 4 TDI 1,9l ?
Czy moge szukac czegos zastepczego, czy tylko od tego modelu?
Pozdrawiam.
Chce wymienic zawieszenie na oryginalne i kupic cos uzywanego. Stad moje pytanie do znawcow tematu, jakiego modelu zawieszenie jest identyczne z zawieszeniem od Golfa 4 TDI 1,9l ?
Czy moge szukac czegos zastepczego, czy tylko od tego modelu?
Pozdrawiam.
Chodzi mi o inne modele golfa, V5, R32 jakies innej benzyny? Wiem, ze od kombi sa inne, ale tu wlasiwie konczy sie moja wiedza...aiv pisze:Bilstein B4
Wiem ze np. na sprezynach jest kolorowy kod umozliwijacy rozpoznanie twardosci i dlugosci sprezyny? Jaki to kod dla TDI 101 KM? Jakie imnne modele golfa maja to SAMO zawieszenie?
[ Dodano: 25 Sty 2009 11:22 ]
To moze inaczej . Czy wogole pasuje zawieszenie (amorki, sprezyny) od innego niz TDI modelu Golfa?
Ostatnio zmieniony sob sty 24, 2009 19:12 przez dr.big, łącznie zmieniany 2 razy.
hmm to twoja wiedza jest błędna ponieważ każdy golf MK4 czy 3 drzwi czy 5 drzwi czy kombi ma takie same zawieszenie. tylko napęd 4 mation ma inne zawieszenie oczywiście z tyłu bo przód jest taki sam jak w każdym MK 4.dr.big pisze:Wiem, ze od kombi sa inne, ale tu wlasiwie konczy sie moja wiedza...
tak od seata leona , tolledo , audi a3 , skady octawi , new beetla .dr.big pisze:Czy wogole pasuje zawieszenie (amorki, sprezyny) od innego niz TDI modelu Golfa?
Ostatnio zmieniony ndz sty 25, 2009 21:17 przez vwbartus, łącznie zmieniany 2 razy.
[size=84][color=navy][b]Volkswagen Klub Polska #822#[/b][/color][/size]
Dzieki za odpowiedz, kilkakrotnie widzialem na zdjeciach tylne amorki do golfa i do golfa warianta (kombi) i byly one optycznie inne (mimo ze wszystko bylo VW), dlatego wydawalo mi sie ze inne.
A czy zawieszenie od Golfa TDI jest takie same jak innych modeli VW (Golf, Bora, benzyna, diesel)? Chodzi mi tylko o produkt VW.
A czy zawieszenie od Golfa TDI jest takie same jak innych modeli VW (Golf, Bora, benzyna, diesel)? Chodzi mi tylko o produkt VW.
Chodzi mi o to, aby bylo jednak troche "usportowione", a nie zwykly kibelek. Po prostu reszta wygladu samochodu nie pasuje do zwyklego zawieszenia, ale na tym co jest zamontowane mam dosyc robienia za plug i zwalniania przed kazda dziura, tudziez jezdzenia "okrakiem" ze wzgledu na wyjezdzone koleiny.
A np. zawieszenie od V5 albo R32? Pasuje ?
A np. zawieszenie od V5 albo R32? Pasuje ?
nie pasuje bo tam jest naped 4-mationdr.big pisze:R32? Pasuje ?
pasuje ale tylko z napedem na przod .A np. zawieszenie od V5
widze ze chcesz standardowe zawieszenie w takim badz razie proponuje Ci zawieszenie od golfa 4 GTI 1.8 T seryjnie jest obnizone o 30 mm. bo v5 chybamialy standardowe zawieszenie . ale oczywiscie tez bedzie pasowało
[size=84][color=navy][b]Volkswagen Klub Polska #822#[/b][/color][/size]
ja mam ten sam silnik 101km i zawieszenie oryginalne
chce zalozyc sprezyny od audi a3 z silnikiem ASZ 130km to czy przod nie siadze mi wyzej ze wzgledu na lzejszy silnik u mnie?
prosze o odpowiedzi osob ktore mialy z czyms takim rzeczywiscie do czynienia a nie "slyszaly ze..."
z gory dzieki za pomoc!
chce zalozyc sprezyny od audi a3 z silnikiem ASZ 130km to czy przod nie siadze mi wyzej ze wzgledu na lzejszy silnik u mnie?
prosze o odpowiedzi osob ktore mialy z czyms takim rzeczywiscie do czynienia a nie "slyszaly ze..."
z gory dzieki za pomoc!