oznaczenia sportowych sprężyn
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
oznaczenia sportowych sprężyn
witam mam problem i prosze o porade a mianowicie mam 2 komplety sportowych spreżyn do golfa III kolor czerwony zabieram sie do zmiany zmortyzatorów i niewiem jakie sprężyny założyć zależy mi żeby wybrać te twardsze i niższe a niebardzo chce mi sie zakładać i porównywać na aucie oba komplety wie może ktoś jak odszyfrować te napisy na sprężynach ....?
-
- Mały gagatek
ale amorki mam firmy patec nic o nich nie wiem (o firmie znaczy sie) i dlatego sie nie martwie czy to dolna półka czy górna
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2005 18:58 przez pawulon, łącznie zmieniany 1 raz.
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
rool65, nie za wiele mogę powiedzieć po tych zdjęciach....jak chcesz znać obniżenie to podaj numery sprężyn wtedy może uda się ustalić... pozatym powiem Ci, że będzie twardo na tym kicie mam takie coś w mk1 i jest beton niesamowity...najtwardszy zawias jaki do tej pory miałem...a było ich kilka
ygd, to zależy ile kolega STORM zrobił km przez rok ale ogólnie to prawda że supersport to najniższa półka....
SulecK, owszem powertech nie jest miękki....jest twardszy np. od jamexa i fk, ale za to bardziej komfortowy od ss i kaw dlatego napisałem że to średnia twardość
ygd, to zależy ile kolega STORM zrobił km przez rok ale ogólnie to prawda że supersport to najniższa półka....
SulecK, owszem powertech nie jest miękki....jest twardszy np. od jamexa i fk, ale za to bardziej komfortowy od ss i kaw dlatego napisałem że to średnia twardość
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
Jeżdziłem na tym zawiasie . Obniżenie to 80 mm albo i więcej . Na kołach 13" profil 65 prześwit między dokładką a ziemią to był około 5-6 cm !! Co do twardości to massakra bardzo twardo było , każdy kamyczek było czuć . Oto fotka z tym zawiasem w Mk2 :micab pisze:rool65, nie za wiele mogę powiedzieć po tych zdjęciach....jak chcesz znać obniżenie to podaj numery sprężyn wtedy może uda się ustalić... pozatym powiem Ci, że będzie twardo na tym kicie mam takie coś w mk1 i jest beton niesamowity...najtwardszy zawias jaki do tej pory miałem...a było ich kilka
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.