hamowałem swoje G60 mk2 - wykres ...
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
auto mozna powiedzieć prawie seria , oprócz większego IC od Rallye, kolektor 4-2-1 firmy Raceland i kompletny wydech firmy FK.
teraz będzie wsadzany wałek sportowy , mniejsze kółko i chip - wszystko firmy DBillas, po złożeniu znowu na hamownie i zobaczymy co z tego wyszło
-
- Ma gadane
- Kontakt:
to troche kiepsko jak na lepszy ic i wydech i nawet serii nie masz....
szkoda ze nie masz na wykresie boostu...
ja u siebie malem mniejsze straty ok 35
szkoda ze nie masz na wykresie boostu...
ja u siebie malem mniejsze straty ok 35
Ostatnio zmieniony ndz maja 23, 2010 22:10 przez madKOWAL, łącznie zmieniany 2 razy.
podejrzewam że wydech mógł mi namieszać ...
kompresor mam po regeneracji i rozwiercie
z tego co wiem to moje G było kiedyś hamowane przez poprzedniego właściciela , jakies 1,5 roku temu ) i wykazało coś koło 163km , także sam już nie wiem co myśleć . Od tamtej pory nie zrobiło jakis kosmicznego przebiegu i nie było katowane. Wstawię ten wałek i zobaczę co wyjdzie , ewentualnie wróce do seryjnego wydechu
kompresor mam po regeneracji i rozwiercie
z tego co wiem to moje G było kiedyś hamowane przez poprzedniego właściciela , jakies 1,5 roku temu ) i wykazało coś koło 163km , także sam już nie wiem co myśleć . Od tamtej pory nie zrobiło jakis kosmicznego przebiegu i nie było katowane. Wstawię ten wałek i zobaczę co wyjdzie , ewentualnie wróce do seryjnego wydechu
w końcu wymieniłem dziurawy intercooler, przy okazji kupiłem zestaw Dbilas-a od Ladro , czyli wałek , chip i kółko 68mm i pojechałem dziś w końcu na hamownię
wynik 181,7 KM 233,8Nm
nie jest rewelacyjnie ale tragedii też nie ma hehe , od razu napisze że zapłon nie był ruszany, jest ustawiony tak jak w serii
wynik 181,7 KM 233,8Nm
nie jest rewelacyjnie ale tragedii też nie ma hehe , od razu napisze że zapłon nie był ruszany, jest ustawiony tak jak w serii
Jeszcze może ktoś mi podpowie, czy lepiej ustawiać zapłon według lampy stroboskopowej i ustawić te 6 stopni , czy lepiej kombinować z zapłonem trochę przestawiac i hamować auto i patrzeć czy jest poprawa ?
-
- Ma gadane
- Kontakt:
a le masz doladowania na tym teraz ? w sumie troche malo , zwlaszcza niuton niewiele sie ruszyl
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
nie chce sie czepiac ale ten wykres ewidentnie pokazuje ze w aucie lezy duza kupa auto serii nie trzymalo po zalozeniu zestawu majacego dac mase ps wynik jest conajmniej mierny a ksztalt wykresu przy 2..2.5krpm ewidentnie wskazuje napowazna usterke, na twoimmiejscuwrocilbymdoserii naprawil auto a dopieropozniej modzil
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
a od czego zacząć , od sprawdzenia ciśnienia sprężania w cylindrach , zapłonu , czujników ? Kurcze w sumie autko normalnie zapala , nie szarpnie nie dymi ...
Jutro postaram się sprawdzić dokładnie ciśnienie w cylindrach ( najlepiej na ciepłym silniku czy zimnym ) ?
Jutro postaram się sprawdzić dokładnie ciśnienie w cylindrach ( najlepiej na ciepłym silniku czy zimnym ) ?