Tlumik drgan w PG/g60 Jak wymontowac?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Tlumik drgan w PG/g60 Jak wymontowac?
Witam. mam pytanie jak wymontowac ten tlumik? czy to duzo roboty? i przerobek?
Ostatnio zmieniony sob paź 24, 2009 23:49 przez DanonCN, łącznie zmieniany 1 raz.
Puszka ta jest przykrecona sruba m8 do kompresora (jak sciagniesz rure z puszki to zobaczysz). Mozesz tez najpierw prawa czesc sciagnac poprzez odkrecenie 4 srub m6 a nastepnie w/w m8.
ps. da sie bez problemu odkrecic m8 bez rozbierania puszki.
ps. da sie bez problemu odkrecic m8 bez rozbierania puszki.
Ostatnio zmieniony ndz paź 25, 2009 23:11 przez DaroS, łącznie zmieniany 1 raz.
Golf 2 1.6D - sama frajda, Golf 1.8GL AAM - niezawodny
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
Passat B5 1.9 AHH 0.216 GT1749V/VA ECU 012AH
Corrado G60+ 205Ps 267Nm
A4 B6 1.9 TDi Avant Quattro x2
A8 D3 4.2 TDi BVN Quattro
jak chcesz zeby lepiej bylo slychac G to wyjmij ta rurke co jest w dolnej czesci puszki filtra powietrza
ja tak mam zrobione i buczy strasznie
PS.Chetnie odkupie ta rurke od Ciebie
ja tak mam zrobione i buczy strasznie
PS.Chetnie odkupie ta rurke od Ciebie
Ostatnio zmieniony pn paź 26, 2009 18:38 przez Virus177, łącznie zmieniany 2 razy.
Vr6 24v http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=328873
-
- Ma gadane
- Kontakt:
no to cos macie nie tak chyba
w dwoch corkach wywalalem wkladki ( tlumiki szmerow ssania bo tak to sie nazywa ) z puszki filtra powietrza i nie bylo absolutnie zadnych takich objawow jak falowanie i dlawienie sie motoru pg
no i jak ten dzwiek moze byc meczacy ?
w dwoch corkach wywalalem wkladki ( tlumiki szmerow ssania bo tak to sie nazywa ) z puszki filtra powietrza i nie bylo absolutnie zadnych takich objawow jak falowanie i dlawienie sie motoru pg
no i jak ten dzwiek moze byc meczacy ?
Ostatnio zmieniony śr paź 28, 2009 07:51 przez Dave Old School, łącznie zmieniany 1 raz.
chyba to MaJkel był Indianinemno to cos macie nie tak chyba
A tak na serio to powaznie sprawdzalismy ten manewr i u mnie jest tak jak napisałem, wiem ze jedym to pomaga drugim szkodzi dlatego trzeba na własnym aucie wypróbować. W dodatku w seacie ibiza silnik 1.8 na wielopunkcie i takie same objawy ale to juz tak tylko dla porównania napisałem.
Virus177, w Twoim przypadku nie polecam stożka bo to dopiero będzie jak Ty to napisałes buczące hehe choc dla mnie to muzykaA dla ucha
Dive deep or go home