Temat kiedyś poruszony, parę osób odradzało. Czemu?
Co jest w nich nie tak? Mam do kupienia za 800zł wałki dwa 262st. świątka - nówki
Zależy mi na około 170-180km docelowo na samych wałkach, głowicy z KRa, lekkim kole zamachowym i dolocie z jakimś kompem, możliwe na tak łagodnych wałkach? Zależy mi też, żeby nagle mój ABF nie palił 16l/100 i dało się nim jeździć na co dzień.
Dzięki
Wałki świątka 262st w ABF, czemu nie?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Rudy Hiszpan'
- Użytkownik
- Kontakt:
Przy tych wałkach raczej nie osiągniesz takiej mocy.
Co do wałków to jak świątek się postarał to nic nie powinno się dziać. Ale dawniej ktoś pisał(nie pamietak kto to), że po 500km tracił już moc. Wałki się wycierały jak dobrze pamiętam. I na innych forach jak czytałem to zdania są podzielone.
Być może teraz robi jak trzeba, wieć może być loteria.
Co do wałków to jak świątek się postarał to nic nie powinno się dziać. Ale dawniej ktoś pisał(nie pamietak kto to), że po 500km tracił już moc. Wałki się wycierały jak dobrze pamiętam. I na innych forach jak czytałem to zdania są podzielone.
Być może teraz robi jak trzeba, wieć może być loteria.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=219213
- Rudy Hiszpan'
- Użytkownik
- Kontakt:
Też słyszałem, że krzywki padają i to w cinquecento.. co dopiero by się działo w ABFie w takim razie. ja z kolei słyszałem, że moc traci po przebiegu około 20tys km, ale to i tak mało, więc raczej daruję sobie temat.
W CC to się fabryczne wałki wycierają na potęge więc tego nie porównuj
Co do Świątka: widziałem jeden komplet "źle wykonanych", co innego to czasoprzekroje tych wałków
Co do Świątka: widziałem jeden komplet "źle wykonanych", co innego to czasoprzekroje tych wałków
- Rudy Hiszpan'
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Wałki świątka 262st w ABF, czemu nie?
A prędzej bym stawiał, że w mocniejszym aucie się zetrze wałek, ale jednak co wykonanie to wykonanie..toffic pisze:W CC to się fabryczne wałki wycierają na potęge więc tego nie porównuj
Właśnie, a co do tego słabego kompletu wałków to w cudzysłowiu, bo nie było im czego zarzucić czy aż tak tragicznie? A czasoprzekroje to? I co z nimi w świątkach?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nie wydaje mi się żeby wycieranie się walka zależało od mocy samochodu w jakikolwiek sposób. Jak celujesz w 170KM to wypadało by wydech zrobić . Walki seria do ~185KM a może i wiecej są ok.
VW Bora TDI-sold