przepustnica od audi V6 do kolektora 16v
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
czy ta przepustnica podejdzie do kolektora 16v?
http://moto.allegro.pl/przepustnica-aud ... 56471.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sprawa dotyczy swapu digifanta z ADL do 16v a dokładniej czujnika TPS który w przepustnicy siedzi.
P.S na pierwszy rzut oka wydaje sie taka sama.
http://moto.allegro.pl/przepustnica-aud ... 56471.html" onclick="window.open(this.href);return false;
sprawa dotyczy swapu digifanta z ADL do 16v a dokładniej czujnika TPS który w przepustnicy siedzi.
P.S na pierwszy rzut oka wydaje sie taka sama.
Re: przepustnica od audi V6 do kolektora 16v
ale to potrzebujesz samą przepustnice żeby zamontować czujnik z ADLa czy dokłądnie ten czujnik od V6 jest potrzebny? tak pytam bo optycznie jest podobny do czujnika takiego jak jest w Audi 2.0 16V ACE więc może ten czujnik podejdzie do tej przepustnicy
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
potrzebuję sama przepustnicę a czujnik przełożę z ADLahubos21 pisze:le to potrzebujesz samą przepustnice żeby zamontować czujnik z ADLa czy dokłądnie ten czujnik od V6 jest potrzebny? tak pytam bo optycznie jest podobny do czujnika takiego jak jest w Audi 2.0 16V ACE więc może ten czujnik podejdzie do tej przepustnicy
przepustnica z Audi 16V wygląda tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f55 ... 20283.html" onclick="window.open(this.href);return false; tylko zwróć uwage, że ma duże przewężenie na tej mniejszej przepustnicy (ta z V6 też takie ma), jak chcesz mam taką przepustnice zepsutą bez czujnika to moge Ci wysłać to sobie sprawdzisz czy taka z Audi 16V się nada, tylko tej mojej już nie zamontujesz jak coś to podeślij dane
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: przepustnica od audi V6 do kolektora 16v
dobrym rozwiązaniem jak nie najlepszym może też być przepustnica z Audi 2.3 20V 7a, też ma fabrycznie czujnik więc pewnie ten z ADLa podejdzie, ma też śrube do regulacji wolnych obrotów i nie ma przewężenia, jedyny minus ciężko dostępna ale na pewno da się znaleźć
-
- Użytkownik
jak cos kolego mam przepystnice od audi a4 b6 znaczenie silnika AAH 2.8 v6 174km. Wal na PW napewno sie dogadamy
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
najpierw trzeba sprawdzić czy wogole będzie pasowała na otwory do kolektora 16v.imperfectCell pisze:jak cos kolego mam przepystnice od audi a4 b6 znaczenie silnika AAH 2.8 v6 174km. Wal na PW napewno sie dogadamy
-
- Użytkownik
wybacz za maly blad. Audi a4 model b5. jezeli chcesz moge podeslac Ci ja na testy badz pomierzyc miejsca ktore Cie interesuja
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
imperfectCell,
kolega hubos21, wysłał mi swoja od 16v z audi, ona jest z TPS, jak nie będzie pasowała to będziemy szukać dalej.
kolega hubos21, wysłał mi swoja od 16v z audi, ona jest z TPS, jak nie będzie pasowała to będziemy szukać dalej.
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sprawdz jak możesz ile ma rozstaw otworów mocujących czujnik. TPS od ABF/ADL ma 49mm do środka otworu.imperfectCell pisze:wybacz za maly blad. Audi a4 model b5. jezeli chcesz moge podeslac Ci ja na testy badz pomierzyc miejsca ktore Cie interesuja
-
- Użytkownik