Napisałem w tym dziale bo zagladaja tu osoby ktore znaja na wylot 16v wiec mysle ze szybciej znajde pomoc niz na ogolnym technicznym.Prosze o nie kasowanie tematu .

Przeszukałem forum w celu rozwiazania mojego problemu lecz nie znalazłem nic konretnego ...
Otoz ,od niedawna posiadam golfa z silnikiem KR .Auto ma problem z trzymaniem wolnych obrotow ,sprawa wyglada tak ze przy odpalaniu na zimnym auto pali ładnie ,trzyma obroty ,wszystko w porzadku lecz po paru minutach gdy sie lekko zagrzeje obroty zaczynaja falowac ,trzeba trzymac noge na gazie zeby nie zgasło ...W aucie jest zalozona instalacja lpg ,po przelaczeniu na gaz auto chodzi lepiej tzn trzyma obroty ,dobrze sie wkreca itp.Dzis posprawdzalem pare rzeczy przy silniczku,dowiedziałem sie jakie elementy steruja wolnymi obortami i okazało sie ze sa chyba "odlaczone". Sprawa wyglada tak odpaliłem samochod ,obroty trzymał w okolicach 900 obr/min , odlaczylem wtyczke od regulatora biegu jalowego ,auto wogule nie zareagowalo i chodzilo dalej nastepnie wypialem kolejne wtyczki i nic auto nei reagowało na to .Wyszlo na to ze moglem odlaczyc wszystkie wtyczki po kolei a auto nie zgasło .
Na to wychodzi ze ktos po prostu odpiał caly system sterowania biegiem jałowym i rozwiazal to w inny sposob co dziwne aparat zaplonowy jest przestawiony maksymalnie w prawo (chyba po to zeby trzymał obroty)...
I teraz pytanie moze mi ktos powiedziec w jaki sposob posprawdzac te elementy czy sa sprawne i jakis schemacik jak ma byc to podlaczone ,bo jak widac ktos niezly bajzel zrobil w elektryce ;/
Z gory dzieki !