Swap ABF do jetty A2
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Swap ABF do jetty A2
Witam. Rozpoczolem swap ABF do jetty A2 jestem na etapie rozbierania. I juz dostrzeglem kilka roznic z wiasku z tym mam kilka pytan ktore przychodza mi na mysl.
1 Czy podejda pedaly od dawcy wraz z wysprzeglnikiem? Dawca golf mk3 ABF
2 Co z ABS czy podejdzie serwo z pompa?
Jetta bedzie na calym zawieszeniu z mk3 i orginalna skrzynia biegow od ABF
3 Jaki licznik aby byl MFA?
Pozdrawiam
1 Czy podejda pedaly od dawcy wraz z wysprzeglnikiem? Dawca golf mk3 ABF
2 Co z ABS czy podejdzie serwo z pompa?
Jetta bedzie na calym zawieszeniu z mk3 i orginalna skrzynia biegow od ABF
3 Jaki licznik aby byl MFA?
Pozdrawiam
-
- Użytkownik
jak cos posiadam pedaly od toledo 1l ABF a to bardziej golf II niz III wiec i pedaly moga miec identyczne mocowania. Mam rowniez serwo ABS EDS pod te pedaly
[ Dodano: 12 Lip 2010 15:52 ]
a licznik z MFA to zapewne najlepiej od jakiegos mk2 16v
[ Dodano: 12 Lip 2010 15:59 ]
w golfie II a III generacji serwo rozni sie koncowka laczaca je z pedalem hamulca
[ Dodano: 12 Lip 2010 15:52 ]
a licznik z MFA to zapewne najlepiej od jakiegos mk2 16v
[ Dodano: 12 Lip 2010 15:59 ]
w golfie II a III generacji serwo rozni sie koncowka laczaca je z pedalem hamulca
Ostatnio zmieniony pn lip 12, 2010 15:57 przez imperfectCell, łącznie zmieniany 1 raz.
tylko że wtedy rzeźba w desce z dopasowaniem licznika z mk III. Ciekawe czy slimak z linki predkosciomierza podejdzie do skrzyny na linki takiej jak ABF? Wtedy byłoby łatwiej.
Co do hamulców to albo pedały z mk III i wtedy serwo podejdzie ( tylko czyt podejdą pedały) albo pedały z Mk II i pompa abs z toledo - taka sama jak z w mk III ale serwo inaczej mocowane(taka jak mam ja w garażu) jak chcesz nabyć to na PW wal
Co do hamulców to albo pedały z mk III i wtedy serwo podejdzie ( tylko czyt podejdą pedały) albo pedały z Mk II i pompa abs z toledo - taka sama jak z w mk III ale serwo inaczej mocowane(taka jak mam ja w garażu) jak chcesz nabyć to na PW wal
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
ślimak i linka nie podejdzie , aby nie kombinować z licznikiem z mkIII można założyć DIGIFIZa , licznik z mkIII pasuje ale trzeba pomyśleć jak go założyć i czym przymocować i koszt tańszy niż digifiz .
znalazłem przy okazji na allegro http://moto.allegro.pl/item1141287247_l ... b3_b4.html
znalazłem przy okazji na allegro http://moto.allegro.pl/item1141287247_l ... b3_b4.html
Ostatnio zmieniony pn lip 19, 2010 10:40 przez zjawa, łącznie zmieniany 1 raz.
-----------o00o----'(_)'----o00o-----------
-
- Użytkownik