ABF po swapie odpala i odrazu gasnie ???
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ABF po swapie odpala i odrazu gasnie ???
Witam po swapie z 1.8 ABS na ABF-a w mk III silnik odpala i odrazu gasnie, jak sie przytrzyma pedal gazu to chodzi a jak pusci to gasnie. Co moze byc przyczyna tego zjawiska. Pompa paliwa zostala stara czy to moze byc problem.
ja u siebie po przekładce jeździłem kilka tygodni na starej jedno barowej pompie z 1,6 75KM ABU także to na pewno nie jest ten problem sprawdź czy nie ciągnie gdzieś lewego powietrza czy wężyk podciśnienia do ECU jest szczelny i sprawdź czy działa w ogóle krokowiec
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
KROKOWCA NIE MA W ABFie!!!! jest silniczek wolnych obrotów
sprawdź go czy w środku nie jest usyfiony i sie nie blokuje, miałem taki objaw przeczyszczenie pomogło,
sprawdź go czy w środku nie jest usyfiony i sie nie blokuje, miałem taki objaw przeczyszczenie pomogło,
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
- Much77
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sorka ze sie wetne w temat ale ja mam cos podobnego tzn po swapie chodzil ok
ale w penym momencie jak jechalem to tak jakby zgasl podczas przyspieszania na chwile
ale zaraz poszedl dalej tylko ze teraz niema wolnych obrotow wlasnie
trzeba go z gazem odpalac
ciagnie normnalnie,wsio ok tylko zero wolnych obrotow
to tez ten ISV bedzie?
ale w penym momencie jak jechalem to tak jakby zgasl podczas przyspieszania na chwile
ale zaraz poszedl dalej tylko ze teraz niema wolnych obrotow wlasnie
trzeba go z gazem odpalac
ciagnie normnalnie,wsio ok tylko zero wolnych obrotow
to tez ten ISV bedzie?
Co to za golf tak wsciekle szoł?????
mkII edition one ABF significant addiction
viewtopic.php?f=160&t=181274" onclick="window.open(this.href);return false;
mkII edition one ABF significant addiction
viewtopic.php?f=160&t=181274" onclick="window.open(this.href);return false;