Prośba o rozpoznianie przewodów ABF
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Prośba o rozpoznianie przewodów ABF
Niedawno kupiłem VW GOLF 3 GTI 2.0 16v ABF i w okolicach kielichów z lewej i prawej strony / w samych narożnikach / mam ucięte wtyczki, przewody - chciałbym się dowiedzieć od czego są te przewody i dlaczego zostały obcięte? Czy ktoś z forumowiczy zna ten temat i naprowadzi mnie gdzie idą te kabelki, czy mam je połączyć czy czmś to grozi?? Załączam fotki tych kabli.
foto 1:
foto 2:
foto 1:
foto 2:
Re: Prośba o rozpoznianie przewodów ABF
sprawdz czy na klockach hamulcowych masz podlaczone czujniki ostrzegawcze....tomus pisze:Niedawno kupiłem VW GOLF 3 GTI 2.0 16v ABF i w okolicach kielichów z lewej i prawej strony / w samych narożnikach / mam ucięte wtyczki, przewody - chciałbym się dowiedzieć od czego są te przewody i dlaczego zostały obcięte? Czy ktoś z forumowiczy zna ten temat i naprowadzi mnie gdzie idą te kabelki, czy mam je połączyć czy czmś to grozi?? Załączam fotki tych kabli.
foto 1:
Obrazek
foto 2:
Obrazek
Teeeeeemperamencik....
to nie są kostki od ABS-u to jest wiązka od czujników zużycia klocków hamulcowych klocki z czujnikami są dużo droższe od takich samych tylko bez czujników także ktoś kupił tańsze i żeby nie świeciła kontrolka od zużycia w desce po prostu obciął kable wiem bo mam podobnie z tym że ja po prostu wyciągłem żarówkę
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
A to slabo sie zna historie VW... komtrolka wygladajaca jak szczeki hamulcowe, pomaranczowabugalon pisze:To w mk3 takie wypasy dawali ? A niby jak to bylo sygnalizowane kierowcy ? Kontrolka recznego sie zaswiecala na desce?toffic pisze:To nie ABS, jak kolega wyżej pisze czujniki zużycia klocków
Teeeeeemperamencik....
w kabinie pod deską rozdzielczą na środkowym tunelu (po prawej stronie jak byś patrzał na pedał gazu) jest to sterownik razem z sensorem
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Historia mnie nie interesuje. Co za roznica dla mnie w ktorym roku jaki model wyszedl i z jakim wyposazeniem? Zerkam w to dopiero wtedy kiedy kupuję auto ale tylko w interesującym mnie zakresie (modelu ktory kupuję i wyposazenia jakie wychodziło z interesującą mnie wersja silnikową).llukasz pisze: A to slabo sie zna historie VW... komtrolka wygladajaca jak szczeki hamulcowe, pomaranczowa
Poza tym dla mnie historia warta sledzenia skończyła sie w roku 1991
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie