170km miesięcznie nie robi szału
powiedz jeszcze przy jakiej tem oleju włącza się wentylator??? a przy jakiej otwiera się termostat???
Okrojony układ chłodzenia KR + digi
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
zdecydowanie kupię:
-panele drzwiowe do mk2 3d pod głośniki 16cm
-kanapę dzieloną do 3d skóra(ew do 5d z podłokietnikiem)
-panele drzwiowe do mk2 3d pod głośniki 16cm
-kanapę dzieloną do 3d skóra(ew do 5d z podłokietnikiem)
jeździ tylko w sezonie letnim przy ładnej pogodzie i głównie na zloty
wentylator włącza temp. wody temp oleju ok 100-105* wg zegara VDO, a termostat jak zegar jest prawie w pionie, bo w mk1 nie ma skali
ogólnie nigdy nie miałem z nim problemu
wentylator włącza temp. wody temp oleju ok 100-105* wg zegara VDO, a termostat jak zegar jest prawie w pionie, bo w mk1 nie ma skali
ogólnie nigdy nie miałem z nim problemu
"...bo tak naprawdę nie ma nic lepszego niż iść do auta i wrócić uwalony smarem i olejem..."
-
- Ma gadane
Miałem takie rozwiązanie w PLce gdy jeszcze siedziała w moim mk2...
Nagrzrewnicy nie było, króćca też nie.
Jezdziło to prawie dwa lata, silnik poszedł do żyda i jezdzi dalej
Co do niebieskiego czujnika, ja umieściłem go na wężu chłodnicy za pomocą takiego gadżetu:
Średnica króćców to 32mm, więc idealnie pasuje na węże chłodnicy Rozcinasz go, aplikujesz ten trójnik czujnikiem do dołu silnika i praktycznie go nie widać
Numer tego króćca to N906 931 01
Nagrzrewnicy nie było, króćca też nie.
Jezdziło to prawie dwa lata, silnik poszedł do żyda i jezdzi dalej
Co do niebieskiego czujnika, ja umieściłem go na wężu chłodnicy za pomocą takiego gadżetu:
Średnica króćców to 32mm, więc idealnie pasuje na węże chłodnicy Rozcinasz go, aplikujesz ten trójnik czujnikiem do dołu silnika i praktycznie go nie widać
Numer tego króćca to N906 931 01
szymonecki,
Wielkie dzięki.
Chłodnice oleju miałeś spiętą bezpośrednio z króćcem pompy (tak jak na schemacie) czy zupełnie zaślepioną?
Wielkie dzięki.
Chłodnice oleju miałeś spiętą bezpośrednio z króćcem pompy (tak jak na schemacie) czy zupełnie zaślepioną?
-
- Ma gadane