Ile można bezpiecznie zebrać z głowicy 9a ?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
zawsze jest ryzyko, ale kto nie ryzykuje ten nie ma..........spalania stukowego
o ile pamiec mnie nie myli masz metalowa 3 warstwowa uszczelke pod glowice i warstwe wyciagasz i juz masz doprezony motor
ZUNT-PERWORMANCE http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=249412
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ciekawy sposób, testowałeś może takie rozwiązanie? jak to sie ma w praktyce?sieski pisze:o ile pamiec mnie nie myli masz metalowa 3 warstwowa uszczelke pod glowice i warstwe wyciagasz i juz masz doprezony motor
Odpuść sobie takie mody marny efekt dużo szkód ... znam z autopsji
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak, robie go w N/Aarcheolog pisze:Ty masz wolnossaka ?
ja mam doprężony silnik na 11.5:1 własnie przez planowanie głowicy i nic się złego nie dzieje
Re: Ile można bezpiecznie zebrać z głowicy 9a ?
to mu podpisz taki papierek że jak on splanuje to mu sie nic nie stanieRapcio pisze:ja mam doprężony silnik na 11.5:1 własnie przez planowanie głowicy i nic się złego nie dzieje
W takim modzeniu kazdy silnik trzeba traktowa indywidualnie
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
każde takie zabawy przy silniku bez pomiaru zużycia elementów prowadzą do albo się uda albo nie. Rozebrać motorownię pomierzyć luzy powymieniać graty i można spokojnie planować, zmienić wałki, dolot, wydech
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ale przyrost mocy gdzieś czytałem z 10:1 na 11:1 to max 2% ?
- mustang877
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jakoś strasznie nie wielearcheolog pisze:Ale przyrost mocy gdzieś czytałem z 10:1 na 11:1 to max 2% ?
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Ile można bezpiecznie zebrać z głowicy 9a ?
A ja mysle ze to bedzie 7-9% , ba nawet jestem przekonany, ja jestem cieawy ile osob bioracych a tej dyskusji bawilo sie w porting + planowanie. Gdybys mial walki 278 to nawet na 12:1 mozna by bylo planowac ,ale wtedy limiter na 7200 conajmiej ,i pb98 co najmniej . Jak myslicie dlaczego diesel maja taki moment przy niskich obrotach i moc bo 23:1 jest , reszta do domyslu po co walki w benzynie...
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213