kompresja wypycha olej odmą w 9a
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
no właśnie mam wrażenie że przez ostatnie 2000km trochę podciągnął oleju (3-5mm na miarce), ale znów nie jakoś nadmiernie....
na dniach zabiorę się za kompresje.... się okaże
dzięki chłopaki
jak macie jeszcze pomysły to chętnie poczytam...
ps. ciężko jest dostać ten ogranicznik fali? - na bank takiego nie mam
na dniach zabiorę się za kompresje.... się okaże
dzięki chłopaki
jak macie jeszcze pomysły to chętnie poczytam...
ps. ciężko jest dostać ten ogranicznik fali? - na bank takiego nie mam
czarek1982 pisze:ps. ciężko jest dostać ten ogranicznik fali? - na bank takiego nie mam
tylko aso bez problemu ci sprowadzą w intercarsie sie pytałem to powiedzieli że towar już u nich jest niedostępny
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
a ja mam 13,5 bara na tłokach po remoncie i ani kszty z odmy nie pierdnie a olej lubi pobierać:/
czyba coś źle poszło z uszczelniaczami zaworowymi i tędy musi pobierać.
czyba coś źle poszło z uszczelniaczami zaworowymi i tędy musi pobierać.
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
mocno napewno nie bo bym widział a lekko to nie wiem bo nigdy nie jechałem za moim samochodem
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
przy uszkodzonych uszczelniaczach nie widać dymu bo nie bierze dużo oleju no chyba że prowadnice i zawory zajechane to może zadymi
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Odkopie troszkę temat; Remontowałem 9A, wymieniłem pierścienie, panewki, zrobiłem głowe ale nie robiłem szlifu cylindrów anie wału. Kompresja po 15bar na rozgrzanym motorze. Oleju bierze ok 1L / 1000km. Przed odmę zapiernicza olej. Nie jest go bardzo dużo ale jednak tyle że na palcu widać. Ogranicznik przy pompie mam.
Macie jakies pomysły ?
Macie jakies pomysły ?
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Witam, odkopie troszkę temat: jakieś rok temu robiłem remont silnika (panewki pierścienie uszczelki głowica). Wszystko ładnie pięknie. Kompresja ok 15 na cylindrze. Problemem jest wydobywający się "majonez" z odpowietrzenia skrzyni korbowej. Autko pali na dotyk, śmiga jak trzeba ale pluje olejem ( nie jest to czysty olej tylko mieszanka oleju z woda - majonez). Oczywiście wody w zbiorniczku nie ubywa. Jak sobie z tym poradzić ? Może uszczelka od TD i wywalenie ogranicznika fali ?
Sposób na to jest dość prosty i skuteczny ale wymaga wyciągania silnika z auta (a przynajmniej ruszenia z poduszek)
tzn ?Sposób na to jest dość prosty i skuteczny ale wymaga wyciągania silnika z auta (a przynajmniej ruszenia z poduszek