wtrysk z elektronicznego na mechaniczny. golf mk2 9a
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Posiadam silnik 9a z kolektorem i listwa wtryskową od ABF z układem elektrycznym z digifantem 1
Mam zamiar zmienić na układ mechaniczny z przyczyn takich że nie ma kto mi wystroić tego na elektryczny
Samochód jedynie co może to przejechać 100km nie wiecej, ponieważ nie jest ustawiony.
Co myślicie o tym ? Jaka różnica będzie
Mam zamiar zmienić na układ mechaniczny z przyczyn takich że nie ma kto mi wystroić tego na elektryczny
Samochód jedynie co może to przejechać 100km nie wiecej, ponieważ nie jest ustawiony.
Co myślicie o tym ? Jaka różnica będzie
Podejście masz dobre. Ja bym stwierdził, nie że nie ma kto wystroić tylko nie chce mi się się szukać. Co ja piszę szukać... jak kilka tematów niżej jest podane kto to robi. LENISTWO!!!! Pomyśl dlaczego ludzie wywalają k-jeta i przechodzą na elektroniczny.
PRzechodzą bo sie psują i nie ma kto tego naprawić każdy sie boi tego rozbierać, a ja sam mechanika ktory to ogarnia.
Nie chodzi o lenistwo tylko mam problem w tym że nie jest w stanie dojechać do GTO np czy Evolution za daleko jest i wiem ze nie dojade nie zrobionym samochodem.
Jezeli chodzi o mazowieckie wydzowniłem wszystkich każdy robi na ECU Masterze, wpakowałem to kasy i jak nie chodził tak samo nie chodzi.
Nie chodzi o lenistwo tylko mam problem w tym że nie jest w stanie dojechać do GTO np czy Evolution za daleko jest i wiem ze nie dojade nie zrobionym samochodem.
Jezeli chodzi o mazowieckie wydzowniłem wszystkich każdy robi na ECU Masterze, wpakowałem to kasy i jak nie chodził tak samo nie chodzi.
Wiem że elektronik jest lepszy, ale uwierz dobry mechaniczny też daje radę tym bardziej że ja mam nówkę silnik 9A z przebiegiem 0km.
A pytałeś na racingforum? Bo w sumie sporo tunerów tam zagląda, tu pewnie nieco mniej.
Tak pytałem, to jest GTO, Evolution, Toffic ale to wszystko prawie 400km od warszawy, a wszystkie tuningowe firmy w warszawie tego nie chce sie podjąć.
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
Skoro zainwestowałeś sporo kasy w ten silnik, to zawsze można wynająć lawetę i auto dostarczyć na niej...
- ace-mati
- VWMANIAK
- Kontakt:
Dzwoniłeś do zaprzala z turbodiesel.pl? Trochę bliżej niż 400km...
załóż mechaniczny wtrysk i już możesz o nim doktorat pisać bo tak samo jak nie dalej bedziesz miał do ludzi co potrafią to chociaż zdiagnozować bo naprawić to się nie da. Nie ma nowych części zamiennych.
mk2 gti 2.0 16Vsc 4Motion viewtopic.php?f=160&t=252428" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Just like It https://www.facebook.com/VW-Golf-Mk2-GT ... 101982262/" onclick="window.open(this.href);return false;
Z tym się nie zgodzę z Tobą mam akruat nówkę oryginalny wtrysk mechaniczny
A musisz mieć koniecznie digi? Za 1k pln masz standalone easyecu3+ i bazę pod dalsze ewentualne mody, ster prosty do podpięcia, potem strojenie ale to już praktycznie każdy tuner ogarnie.
Mam ecu master. i to był błąd i wywalona kasa.
Wracam do wtrysku mechanicznego i mam kogoś kto mi to ogarnie a na digi 1 nikogo w mazowieckim nie mogę znaleźć
Wracam do wtrysku mechanicznego i mam kogoś kto mi to ogarnie a na digi 1 nikogo w mazowieckim nie mogę znaleźć