Masz dziwne załamanie powyżej 5tyś, pełna diagnostyka by się przydała
Nasze 16V - wykresy z hamowni
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Nasze 16V - wykresy z hamowni
"Masz dziwne załamanie powyżej 5tyś, pełna diagnostyka by się przydała"
Co moze byc powodem tego zalamania?
Podejrzewam, ze ciezko powiedziec po wykresie i powodow moze byc kilka ale chociaz tak mniej wiecej.
Dzieki
Co moze byc powodem tego zalamania?
Podejrzewam, ze ciezko powiedziec po wykresie i powodow moze byc kilka ale chociaz tak mniej wiecej.
Dzieki
"...jechalem szybko gdyz lubie za.%$@£$.lac..."
PozdraVWiam
PozdraVWiam
zle wykonany pomiar co widac po pomiarze strat napedu ten sam uskok ktory jest na wykresie jest przeniesiony z pomiaru strat... jednak nie ma to wplywu na moc max
jaka kompresje trzyma silnik??
jaka kompresje trzyma silnik??
Z tego co wiem to G-LAB jest dobry i 'nie ma lipy' ale nie znam sie na hamowaniu. Wazne, ze nie ma to wplywu na moc maxvoj2s pisze:zle wykonany pomiar co widac po pomiarze strat napedu ten sam uskok ktory jest na wykresie jest przeniesiony z pomiaru strat... jednak nie ma to wplywu na moc max
W tym tygodniu bedzie wszystko sprawdzane to napisze.voj2s pisze:jaka kompresje trzyma silnik??
"...jechalem szybko gdyz lubie za.%$@£$.lac..."
PozdraVWiam
PozdraVWiam
Witam, poniżej mój wykres. Seria, jedynie wycięta puszka filtra powietrza i wkładka Simota, przebieg 189 tyś km.
I przy okazji pytanie jaka jest u was prędkość max, bo u mnie na skrzyni DPA (przełożenia te same co CDA, z Doppel-wobber), na wykresie 188 km/h a na drodze kolo 190 km/h i przy około 7000 obrotów była odcinka. Kółka seria 215/40 R16, felga 7J szeroka.
I przy okazji pytanie jaka jest u was prędkość max, bo u mnie na skrzyni DPA (przełożenia te same co CDA, z Doppel-wobber), na wykresie 188 km/h a na drodze kolo 190 km/h i przy około 7000 obrotów była odcinka. Kółka seria 215/40 R16, felga 7J szeroka.
Witam
moje 16V po drobnych modach hamowane na nysie opony 195/50/15 skrzynia CDA wyszlo nawet ladnie pozder dla wlascicieli 16V
moje 16V po drobnych modach hamowane na nysie opony 195/50/15 skrzynia CDA wyszlo nawet ladnie pozder dla wlascicieli 16V
Co tam masz zrobione?? Limiter podniesiony??gino_gti pisze:Witam
Limiter to znaczy że na większych obrotach ma odcinkę?gino_gti pisze:toffic,
Limiter jest podniesiony
i poprawiony dolot i wydech.
A z ciekawości, jakie masz końcowe oznaczenie kompa: 237 czy 304?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Delu pisze:Sa dwa przelotowe.Marszall pisze:wydech za dużej średnicy, z tego co wiem to dwa tłumiki przelotowe + 55mm do seri ABF najlepiej
Baran sie konczy srednica 60 mm i nie chcialem zwezac.
PozdraVWiam
Jakie masz srednice poszczegolnych runnerow w tym kolektorze?Dolot ruszony? Jakie AFR na WOT?
VW Bora TDI-sold
Niezły bajer ten wykres.Coś mały ten moment jak na 175 KM.ITB wstawiłeś?Może napiszesz co to za cuda podniosły tak moc.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
gino_gti modyfikowana dwururka czy caly wydech?Kolektor wydech seria?
VW Bora TDI-sold
Po prostu moc to momentXobroty, skoro masz tak mały moment to moc jest "cudowna" w tym zakresie obrotówgino_gti pisze:Mateusz74,
a od czego mialoby Twoim zdaniem momentu przyrosnać?