16v do mk1/scirocco + skrzynia na linki, mocowanie skrzyni
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- DanAr
- Nowicjusz
witam, pomagam dla znajomego w swapie na abfa ze skrzynią na linki do scirocco (golf mk1 to samo), po wstępnych pomiarach wychodzi na to że trzeba będzie przerobić łapę zawieszenia skrzyni od góry oraz od dołu.
czy ma ktoś jakieś foto poglądowe takiej łapy po przeróbce ??
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: 16v do mk1/scirocco + skrzynia na linki, mocowanie skrzy
DanAr pisze:witam, pomagam dla znajomego w swapie na abfa ze skrzynią na linki do scirocco (golf mk1 to samo), po wstępnych pomiarach wychodzi na to że trzeba będzie przerobić łapę zawieszenia skrzyni od góry oraz od dołu.
mozna kupic w DE gotowce lub skopiowac, a wyglada to tak, http://www.ebay.de/itm/Seilzug-Getriebe ... 45ff8e6ba4" onclick="window.open(this.href);return false;
http://stores.ebay.de/EPYTEC-Shop/_i.ht ... 2345577010" onclick="window.open(this.href);return false;
ja w moim mk1 zrobiłem tak że obciołem w odpowiednim miejscu ori mocowanie skrzyni dospawalem c-ownik porobiłem dziury wyciolem wneke zeby linki mogly pracowac / prosta robota potrzebujesz tylko kogoś kto to pospawa
Borys,
nie orientujesz sie czy ktoś może już sie bawił w skracanie linek ?
Borys,
nie orientujesz sie czy ktoś może już sie bawił w skracanie linek ?
Jeśli chodzi o skracanie samych linek to jest to dość proste, tylko później trzeba zniwelować różnice długościgino_gti pisze: nie orientujesz sie czy ktoś może już sie bawił w skracanie linek ?
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
linki mozesz dac z ibizy sa troche krotsze do MKI/Scirocco montuję takie własnie, a ze skracaniem to nie mam pojecia nie testowałem,
Ja u siebie mam zalozone ori z mk3 puszczone troche droga okreżną w teori robi to swoja robote ale nie jestem z tego zadowolony a włąsnie w niemcowni czytałem ze skracają.
Jestem ciekawy tego jak macie rozwiązany tunel jak ktoś by mógł wrzucic foto byłoby fajnie.
Borys,
To pewnie z jakiejś polówki też by sie coś dopasowało
Jestem ciekawy tego jak macie rozwiązany tunel jak ktoś by mógł wrzucic foto byłoby fajnie.
Borys,
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
polo, fabia, ibizagino_gti pisze:Borys,
- DanAr
- Nowicjusz
dziekuje panowie za odpowiedzi, dzięki wam miałem jakiś obraz jak to ma wyglądać...
kilka godzin zabawy i takie cos wystrugałem, foto słabe ale coś tam widać.
ps. przy łapie dospawane jest jeszcze mocowanie linki sprzęgła jak by ktoś pytał...
pozdrawiam
kilka godzin zabawy i takie cos wystrugałem, foto słabe ale coś tam widać.
ps. przy łapie dospawane jest jeszcze mocowanie linki sprzęgła jak by ktoś pytał...
pozdrawiam
-
- Mały gagatek
Ja u siebie mam skrzynie na linki ( oczywiscie w golfie mk1) skrzynia z passata b3 razem z wybierakiem i linkami sa troche za długie i troche ciezko biegi wchodzą w planie mam skracanie albo wymianę myślę nad linkami od lupo / arosa ale musze je pomierzyć. Co do łapy to górna robiłem z ori dospawująć płaskowniki a dolna bede jeszcze modził na 99% tez z płaskowników.