1.8 16v digi 1 pomocy...
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
1.8 16v digi 1 pomocy...
Witam mam silnik 1.8 16v PL założyłem digifanta od kolegi z forum. setup silnika taki sam tzn dolot wałki pompa i wszystko inne.
problem polega na tym ze jak sie zagrzeje to do 3000 obr. sie wkręca ładnie a póżniej bardzo szarpie i nie chce sie wkręcać.Objaw jest taki ze przy 3000 obr sie zmuli a nagle tak rwie do przodu jak oszalały:D
czujnik temp nowy niebieski wsadzony w króciec wodny od ABF wtryski zielone z G60 fioletowy komp listwa z 1.8T
po wypięciu czujnika nie szarpie kręci się do końca ale bardzo wolno. po odpięciu stukowego jest bez zmian zapłon ustawiony według digi 1 2200 obr odpięty czujnik i na 6 stopni. Bardzo prosze o pomoc
Pozdrawiam
problem polega na tym ze jak sie zagrzeje to do 3000 obr. sie wkręca ładnie a póżniej bardzo szarpie i nie chce sie wkręcać.Objaw jest taki ze przy 3000 obr sie zmuli a nagle tak rwie do przodu jak oszalały:D
czujnik temp nowy niebieski wsadzony w króciec wodny od ABF wtryski zielone z G60 fioletowy komp listwa z 1.8T
po wypięciu czujnika nie szarpie kręci się do końca ale bardzo wolno. po odpięciu stukowego jest bez zmian zapłon ustawiony według digi 1 2200 obr odpięty czujnik i na 6 stopni. Bardzo prosze o pomoc
Pozdrawiam
1.8 16v digi 1 pomocy...
soft kolego się kłania
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Wrocław 793-195-950
- Domier
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: 1.8 16v digi 1 pomocy...
tyle ze w poprzednim silniku krecil sie do konca i zamykal licznik bez szarpaniaLucki pisze:soft kolego się kłania
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
1.8 16v digi 1 pomocy...
tak jak kolega Domier, napisał soft odpada ponieważ był robiony pod taki sam setup silnika jak u mnie więc raczej odpada czekam na jakieś inne propozycje
zadziwia mnie ten czujnik po odpięciu jest ok ale wolno sie wkręca pewnie dla tego ze nie steruje wyprzedzeniem zapłonu w zależności od temperatury silnika ale niech się doświadczeni wypowiedzą
acha czy niebieski czy biały od 16v nie ma różnicy na zimnym ok na ciepłym kicha.
zadziwia mnie ten czujnik po odpięciu jest ok ale wolno sie wkręca pewnie dla tego ze nie steruje wyprzedzeniem zapłonu w zależności od temperatury silnika ale niech się doświadczeni wypowiedzą
acha czy niebieski czy biały od 16v nie ma różnicy na zimnym ok na ciepłym kicha.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
1.8 16v digi 1 pomocy...
toffic,
Masz może jakieś racjonalne wytłumaczenie dlaczego w innym aucie dobrze chodziło ?
Masz może jakieś racjonalne wytłumaczenie dlaczego w innym aucie dobrze chodziło ?
1.8 16v digi 1 pomocy...
Kazdy silnik jest inny i program tak na prawdę powinien być pod konkretny setup zrobiony
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Wrocław 793-195-950
Wrocław 793-195-950
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
1.8 16v digi 1 pomocy...
przesyłam filmik yyy troche słabej jakości no dobra jakość jest żenująca ale telefonem nagrane to są objawy na ciepłym silniku na drugim biegu z nogą w podłodze
http://patrz.pl?1216945" onclick="window.open(this.href);return false;
raczej lepiej zwrócić uwage na dzwięk bo ten obraz...
Ps. cały czas mam nadzieje ze to nie soft...
http://patrz.pl?1216945" onclick="window.open(this.href);return false;
raczej lepiej zwrócić uwage na dzwięk bo ten obraz...
Ps. cały czas mam nadzieje ze to nie soft...