Jak podkrecić 16V małym nakładem finansowym
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Jak podkrecić 16V małym nakładem finansowym
a jak wygląda porównanie wałki z ABFa Vs dwa wydechowe? co lepiej wrzucić?
wszyscy mówią że ABF. Jam mam te z ABf'a i nie narzekam, i jakby nie było zawsze to mniej rzeźby
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
może nie do końca ten temat, ale zapytam:
mam mk1 ABF i obecnie wydech 60mm na strumienicy (?) i ostatnim przelotowym. Boje sie o dowód jednak i chce go mocniej wygłuszyć - co zastosować nie tracąc mocy ? włożyć zwykły tłumik środkowy i zwyklak ostatni ? czy może tylko jakiś standardowy ostatni ?
mam mk1 ABF i obecnie wydech 60mm na strumienicy (?) i ostatnim przelotowym. Boje sie o dowód jednak i chce go mocniej wygłuszyć - co zastosować nie tracąc mocy ? włożyć zwykły tłumik środkowy i zwyklak ostatni ? czy może tylko jakiś standardowy ostatni ?
Najlepiej jakiś środkowy firmowy wrzucić. U siebie mam nieduży i wycisza sporo.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=219213
dorwałem kolektor wydechowy z portkami z abf'a, będą jakieś niepożądane efekty jak go zamontuje do PLki ?
zakładając głowicę z wałkami od kr do 9a jaki należy zastosować pasek rozrządu ?od kr czy 9a? a moze one są takie same?
i od czego wsadzić uszczelkę pod głowicą?
nieporzadane to takie że nie bedzie Ci wchodzić piąty bieg, ale po lekkiej rzeźbie wszystko bedzie ok. Pozatym powinno być lepiej u góryn00b pisze:dorwałem kolektor wydechowy z portkami z abf'a, będą jakieś niepożądane efekty jak go zamontuje do PLki ?
KR, PL i 9A mają taki sam pasek rozrządu, inny ma natomiast ABF bo jest na "wysokim bloku"pawkah pisze:zakładając głowicę z wałkami od kr do 9a jaki należy zastosować pasek rozrządu ?od kr czy 9a? a moze one są takie same?
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
- szymondawca
- Nowicjusz
Jakby ktoś chciał wałki od ABF'a to zalegają mi takie i chętnie się z nimi rozstanę za jedyne 269zł.
Kupiłem kilka miechów temu z myślą o montażu do mojego 9a, a później trafiłem na Schricki 266 - żądza ich posiadania była silniejsza od zdrowego rozsądku i mam obecnie te i te .
Kupiłem kilka miechów temu z myślą o montażu do mojego 9a, a później trafiłem na Schricki 266 - żądza ich posiadania była silniejsza od zdrowego rozsądku i mam obecnie te i te .
tak się składa że Schricki 266 to kupa, 268 to absolutne minimum do ABFa nie mówiąc o mniejszych mocowo 16takch, lepiej je opyl i zainwestuj w 276, różnice są kosmiczne między 268 a 276 , ostatnio kolega wyrwał w PL za 1700 zł, więc czasami jednak się pojawiają
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
Witam, panowie jak sprawują sie wałki z abf w pl?
Będę jutro miał głowę komplet z seata ibizy abf i zastanawiam się nad wsadzeniem obydwu do mojej PL ki
Będę jutro miał głowę komplet z seata ibizy abf i zastanawiam się nad wsadzeniem obydwu do mojej PL ki
Re: Jak podkrecić 16V małym nakładem finansowym
PANOWIE,WIEM,ŻE TE PYTANIE PEWNIE JUŻ PADAŁO...ALE ZASTANAWIA MNIE TYLKO TO JAK PODNIEŚĆ MOC W MK4 1.4 16V.
JEST NA TO JAKIEŚ INNE WYJŚCIE OPRÓCZ WYMIANY SILNIKA????????
JEST NA TO JAKIEŚ INNE WYJŚCIE OPRÓCZ WYMIANY SILNIKA????????
Zmienic wydech (zwłaszcza jego początkową częśc, czyli kolektor i pierwszy tłumik) a potem soft, jedyne co warte roboty i $$
WYCZYTAŁEM TEŻ COŚ O WYMIANIE KOLEKTORA SSĄCEGO,PRZEPUSTNICY I WTRYSKÓW. PONOĆ MA TO DAC OK 15 KM...