Golf IV 1.4 16V wymiana na 1.6
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam i prosze o pomoc. Mam golfa IV z w/w silnikiem. Silnik jest w stanie opłakanym bo po wymianie oleju brał 1L na 100km (pewnie był czymś zalany). Mam silnik idealny bo z przebiegiem 33 tyś. Problem polega na tym nikt nie chce go założyć bo to sie nie opłaca. Problem podobno jest w "szyna KAN" nie wiem dokładnie o co chodzi. Orginalny jej nie ma a ten 1.6 ma. Czy to naprawde taki problem ? Może ktoś zna kogoś kto takie rzeczy może zrobić ? Dodam że zawieszenie i skrzynia pasuje tylko ta instalacja...
Re: Golf IV 1.4 16V wymiana na 1.6
Tez mnie to interesuje... wyglada na to, ze nikt sie nie orientuje.
Tak. Bierze olej i kopci no i do tego dodatkowo klepie jak diesel, ale to juz norma. Auta nie chce sprzedawac bo jest w dobrym stanie i mam zrobione cale zawieszenie Mozliwe ze poprostu przebuduje go na 1.6 ( zaloze dol silnika ) a gore wyremontuje.
Ty chcesz założyć 1.6 16V ?... Jak tak to sprawa jest prosta. Ja dostałem silnik 1.6 SRi 8V... Też mi wszyscy mówią bym sprzedał auto ale już tyle w niego włożyłem że poprostu nie chce się go pozbyć.
Myslalem bardziej nad 8v. Jeszcze nie mam silnika Ale skoro piszesz, ze 16V wchodzi bez problemow to wole ten.
Silnik 1.6 8V to bardzo dobry silnik tylko żeby dało się go założyć... Jeszcze nie tracę nadziei ze ktoś prócz krytyki tego pomysłu powie że da sie to zrobić...