dziekujemy ci panie za obdarowanie braci forumowej wskazówkami, my takie gupie i nie mamy pojecia o portingutoffic pisze:Żebyś dostał na tacy gotowe rozwiązanie zapomnij dałem ci wskazówke, weź się do nauki, popękanych głowic z 16V nie brakuje
Porting głowic
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Porting głowic
-
- Użytkownik
- Kontakt:
a hamowane były auta przed i po portingu? chodzi mi o ile przybyło w stosunku do serii w danym auciePaweł Włodek pisze:Wszystko wczesniej było przetestowane na hamowni na moim samochodzie.Jezdzi juz dwóch ludzi na tych głowicach i nikt nie narzeka.Teraz własnie zrobiłem trzecią.
Ibi 0-100km/h ABF
http://youtu.be/32MQnlPlRL0
http://youtu.be/32MQnlPlRL0
-
- Mały gagatek
Porting głowic
Powiem tak zawsze były zakładane jakies wałki i przeróbka programu takze ciezko powiedziec.Ale mój golf kr kiedys po głowicy,dwóch wałkach wydechowych i wydechu miał 160ps i 173nm.przed i po nigdy nie były hamowane.
Gazo_gti kr
-
- Mały gagatek
Porting głowic
chodzi o to ze te głowice co robiłem zawsze były robione za jednym zamachem przy remontach a wczesniej nikt nie hamował na seri.
Gazo_gti kr
-
- Forum Master
- Kontakt:
Porting głowic
Fakt Toffic zachowal sie jak ... ,ale on tak ma , chodz w sumie ma oniekad racje. A co mial na mysli to chodzi o "zlamanie kąta" wlotu i wylotu , twoje glowice sa ok, ale muszisz zrobic lagodniejszy kąt na luku ,wyrownanie pojemnosci miedzy kanalowej przez podciecie scianki miedzy zaworowej + garby przy gniezdzie musisz zrobic mniejsze.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
-
- Mały gagatek
Porting głowic
Ok, moze macie racje ale jakby to nie działało to nie było by przyrostów.Mysle ze nie bedzie róznicy czy bedzie to tak zrobione czy tak.Ale kazdy moze wyrazic swoje zdanie.Dzieki ze napisałeś,spawacz.))
Gazo_gti kr
To może tak: po twoje robocie jest przyrost powiedzmy 5KM, gdybyś to zrobił jak trzeba to byłby 10KM a i chęć głowicy do pękania by zmalała.Paweł Włodek pisze:Ok, moze macie racje ale jakby to nie działało to nie było by przyrostów.Mysle ze nie bedzie róznicy czy bedzie to tak zrobione czy tak.Ale kazdy moze wyrazic swoje zdanie.Dzieki ze napisałeś,spawacz.))
P.S. Spawacz nie masz racji co innego trzeba poprawić
-
- Mały gagatek
Porting głowic
ok tylko wiesz ze nie da sie tego zmierzyc dokładnie,bo motor motorowi nie jest równy.musiałbys to zrobic na jedny motorze i wtedy cos powiedziec czy beda róznice i na kogo głowicy bedzie lepiej.Oczywiscie na hamowni i w tych samych warunkach temp i cisnnienie.)
Gazo_gti kr
-
- Mały gagatek
Porting głowic
Fizyka kolego jest taka sama w każdym silniku Fakt, dokładnie mierząc w każdym silniku tak samo przerobiona głowica da troche inne przyrosty
-
- Forum Master
- Kontakt:
Toffic po co robisz jakis niestworzone tajemnice, jedynie o czym mogelem zapomiec to powiekrzenie komory spalania i wyporfilowanie jej + z ciagnac nadmiar odlewu na łuku , i to tak naprawde tyle co mozna zrobic, przynajmiej ja tak zawsze robilem.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
- qbejs
- Ma gadane
- Kontakt:
Porting głowic
Profilowanie komory to proszenie się o spalanie stukowe wg. mnie.
VW Corrado 2.0 16V@GT2871r || www.shineclinic.pl -> Detaling, Valeting, Smart Repair, Zmiana koloru PlastDip !
toffic pisze:Fizyka kolego jest taka sama w każdym silniku Fakt, dokładnie mierząc w każdym silniku tak samo przerobiona głowica da troche inne przyrosty
Okey toffic, wyszedłeś na prowadzenie w zakresie 'dochowania tajemnicy'.
Ale czy zrobisz ze swej wiedzy użytek ?
Czy komercyjnie przygotujesz głowicę, która będzie bardziej zoptymalizowana od głowicy Pawła ?
I ile to będzie kosztowało u Ciebie Miszczu ?
Bo Paweł nie robi tajemnicy - 500zł. Uważam że to niezła cena jak na 2 tygodnie roboty i 'tylko' 5km..
-
- Mały gagatek
Porting głowic
tylko wiecie zawsze głowice sie robi za jednym zamachem tak jak juz wczesniej mówiłem.Tak naprawde nie jestesmy w stanie sprawdzic dokładnych przyrostów.
Gazo_gti kr