ABF w Skodzie Felicji ??
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ABF w Skodzie Felicji ??
Witam , brat ma Skode Felicje i zastanawiam się jakim kosztem i co trzebałoby zmienić by wsadzić ABFa i to jezdziło ?? Tak mi się zdaje ,że Felicja to mieszanka podzespołów z Golfa 2 i 3 , ale nie wiem co dokładnie ma z tych modeli , więc przypuszczam , że ten silnik powinien miej więcej pasować . Obecnie siedzi tam 1.3 MPI . Podpowiedzcie co najprawdopodobniej trzebałoby przerobić , zmienić by ten silnik pasował .
Mój mk2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=341916
No w sumie tak , ale gdzieś dawno na innym forum czytałem , że 9A to najlepsza szesnastka do Felicji.marol_10 pisze:A co za róznica, jaki tam byś nie wsadził roboty bedzie dużo
Właśnie wiem , że auto pochłonęłoby dużo kasy , więc najlepiej się zapytać i upewnić się dwa razy niż się wpakować we wkładanie silnika nie wiedząc co z czym.lukaszmut pisze:tyle samo roboty. Tak na poważnie zastanów się na co się porywasz czy nielepiej kupić jakieś gotowe auto z tymi silnikami bo kupę kasy utopisz co przekroczy wartość auta
Mój mk2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=341916
lukaszmut pisze:tyle samo roboty. Tak na poważnie zastanów się na co się porywasz czy nielepiej kupić jakieś gotowe auto z tymi silnikami bo kupę kasy utopisz co przekroczy wartość auta
tez zadaj sobie pytanie moze on bardzo jest przywiazany do tej skody i moze chce zrobic cos co inni niezrobili
powiedz dlaczego duzo ludzi wklada wypasione silniki do mk1 i mk2 jak za ta kase moze kupic sobie spokojnie mk4 z 1.8 turbo
mam znajomego co do skody 105 wlozyl najpierw z golfa silnik 1.6 potem mial 2.0 i jak sie ogarnie to moze w przyszlym sezonie bedzie u niego g60 na turbinie i silnik przekroczy wartosc auta o minimum 20 razy ale niechce innego autka i juz wiec niech sobie chlopak przemysli co chce albo sie bawic i niepytac o koszty lub sprzedac felicje i kupic mk3 z abf
mk2 16vt 325KM 353 NM
1/4 mili best et 12.7
1/4 mili best et 12.7
-
- Użytkownik
ja cię doskonale rozumiem ale chodziło mi o sytuacje gdzie kupa kasy pójdzie w projekt który potem z powodu finansów pojedzie na OLMET( koszty to nietylko kupienie dawcy na swapa to jest zaledwie 20% sumy) a tak sie na ogół kończy a słyszałem już o takich 7 przypadkach w PLgolfiarz1 pisze:lukaszmut pisze:tyle samo roboty. Tak na poważnie zastanów się na co się porywasz czy nielepiej kupić jakieś gotowe auto z tymi silnikami bo kupę kasy utopisz co przekroczy wartość auta
tez zadaj sobie pytanie moze on bardzo jest przywiazany do tej skody i moze chce zrobic cos co inni niezrobili
powiedz dlaczego duzo ludzi wklada wypasione silniki do mk1 i mk2 jak za ta kase moze kupic sobie spokojnie mk4 z 1.8 turbo
mam znajomego co do skody 105 wlozyl najpierw z golfa silnik 1.6 potem mial 2.0 i jak sie ogarnie to moze w przyszlym sezonie bedzie u niego g60 na turbinie i silnik przekroczy wartosc auta o minimum 20 razy ale niechce innego autka i juz wiec niech sobie chlopak przemysli co chce albo sie bawic i niepytac o koszty lub sprzedac felicje i kupic mk3 z abf
-
- Użytkownik
lukaszmut, a to co napisales jest druga strona medalu. Tak naprawde dopiero jak czlowiek zacznie robic tego swapa sam i w pewnym momencie zacznie sie chwytac za glowe to zrozumie ze po drodze wychodzi masa roznych glupstw. Chyba ze ktos idzie po najmniejszej linii oporu byle poskladac do drugiego skrzyzowania...