czujnik temperatury - gdzie się znajduje?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
o własnie kolega dobrze gada zapomniałem biały nalezy sprawdzić też,
jak mi walnoł to miałem taki problem że jak zimny - pali na dotyk, jak rozgrzany - równiez pali dobrze a jak przestygłtak 0,5 - 1h czasy to nie było hu.. zeby odplił poprostu go zalewało.
jak mi walnoł to miałem taki problem że jak zimny - pali na dotyk, jak rozgrzany - równiez pali dobrze a jak przestygłtak 0,5 - 1h czasy to nie było hu.. zeby odplił poprostu go zalewało.
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
Witam
Ja mam takie pytanie bo tak sobie czytam i czytam ale takich rzeczy nigdy nie widziałem żeby ustawić dawkę paliwa? a mam silnik PL a już wiele rzeczy przy nim sam robiłem i nigdy nie zauważyłem żadnej regulacji.Czy może ktoś mi pokazać na zdjęciu gdzie ustawia się dawkę paliwa na rozdzielaczu?
Ja mam takie pytanie bo tak sobie czytam i czytam ale takich rzeczy nigdy nie widziałem żeby ustawić dawkę paliwa? a mam silnik PL a już wiele rzeczy przy nim sam robiłem i nigdy nie zauważyłem żadnej regulacji.Czy może ktoś mi pokazać na zdjęciu gdzie ustawia się dawkę paliwa na rozdzielaczu?
moge ci pokazac gdzie to jest ale jesli silnik chodzi ok to lepiej tym nic nie krec
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
termo wyłącznik(czujnik ssania ) nr: 043 906 163 A
(taki mam u siebie) lub 034 906 163 (slyszałem ze tez pasuje)
czujnik temp oleju(pokazywanej przez mfa) :
049 919 563 A
(taki mam u siebie) lub 034 906 163 (slyszałem ze tez pasuje)
czujnik temp oleju(pokazywanej przez mfa) :
049 919 563 A
Ostatnio zmieniony sob gru 19, 2009 14:42 przez Gulff, łącznie zmieniany 3 razy.
dzięki, mógłby ktoś jeszcze napisać numerek czujnika #3 z tego obrazka powyżej (biała wtyczka) do silnika pl ?
btw. mam problem z moim autkiem bo kurcze gaśnie i podczas wciskania gazu dławi się i spada z obrotów. dzisiaj odłączyłem ten czujnik i samochód już nie gaśnie, pływa na obrotach ale nie gaśnie, dławienie także znika ale za to na wyższych obrotach szarpie. myślicie, że do wymiany mam ten czujnik ? kurde nie mam pewności czy to to, a średnio mi się chce wymieniać kolejną rzecz bo już i tak wpompowałem kupe siana w ten piecyk silnik pali na dotyk.
btw. mam problem z moim autkiem bo kurcze gaśnie i podczas wciskania gazu dławi się i spada z obrotów. dzisiaj odłączyłem ten czujnik i samochód już nie gaśnie, pływa na obrotach ale nie gaśnie, dławienie także znika ale za to na wyższych obrotach szarpie. myślicie, że do wymiany mam ten czujnik ? kurde nie mam pewności czy to to, a średnio mi się chce wymieniać kolejną rzecz bo już i tak wpompowałem kupe siana w ten piecyk silnik pali na dotyk.
Ogólnie do 16V ten czujnik ma nr: 049 919 501 tylko musisz powiedzieć, że jest to czujnik 2-wtykowy o temp. pracy 0 - 120~125'C bo 1-wtykowy ma ten sam nr.un86 pisze:dzięki, mógłby ktoś jeszcze napisać numerek czujnika #3 z tego obrazka powyżej (biała wtyczka) do silnika pl ?
German Car - German Style ;-)
Gofer: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=153467 Zapraszam
[img]http://img14.imageshack.us/img14/5457/ostry.jpg[/img]
Gofer: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=153467 Zapraszam
[img]http://img14.imageshack.us/img14/5457/ostry.jpg[/img]
Czy ktoś by mi mógł powiedzieć jak wygląda sprawa tych czujników w silniku KR ?
1 - czujnik stabilizacji biegu jałowego ? - zielono czerwony
2 - wskaźnik w desce rozdzielczej - niebiesko biały
3 - czujnik dla sterowania zapłonem/paliwem ? - czerwono żółty
Co do kolorów w 1 i 2 to u mnie są inne niż u kolegi skorpion79-s
Wykręciłem wszystkie 3 w moim KR i wszystkie trzy są takie same (te same oznaczenia 027919501 VDO z roku 07/88, końcówka płaska w kształcie szabli, punkt przełączania 120C). Czy wszystkie trzy mierzą temperaturę cieczy chłodzącej?
1 - czujnik stabilizacji biegu jałowego ? - zielono czerwony
2 - wskaźnik w desce rozdzielczej - niebiesko biały
3 - czujnik dla sterowania zapłonem/paliwem ? - czerwono żółty
Co do kolorów w 1 i 2 to u mnie są inne niż u kolegi skorpion79-s
Wykręciłem wszystkie 3 w moim KR i wszystkie trzy są takie same (te same oznaczenia 027919501 VDO z roku 07/88, końcówka płaska w kształcie szabli, punkt przełączania 120C). Czy wszystkie trzy mierzą temperaturę cieczy chłodzącej?
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Tak wszystkie 3 mierzą temperaturę cieczy chłodzącej, tylko każdy z tych czujników przekazuje sygnał do innego urządzenia (sterownik zaplonu, sterownik biegu jałowego, zegary)marcoo85 pisze:odkopuje ten temat... zna ktos odpowiedz na pytanie zadane wyzej bo mam z tym samym problemy
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Witam, odkopuje temat, i jak Panowie doszliście co i jak z tymi czujnikami? Który daje sygnał na deskę rozdzielcza ?
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Witam. Delikatny odkop zrobię. Przełożyłem do PL-ki digi 2. Nie pokazuje mi temp na desce i mryga jakbym nie miał płynu w zbiorniczku, dodam, że mam digifiza.
Czujnik na 1 pin niby podłączyłem ( bodajże żółto-czerwony), masę (wtyk był 2 pinowy) masę dałem na silnik i nic. Na zbiorniczku nic nie ruszałem kabli.
Czujnik na 1 pin niby podłączyłem ( bodajże żółto-czerwony), masę (wtyk był 2 pinowy) masę dałem na silnik i nic. Na zbiorniczku nic nie ruszałem kabli.
MK2 ABF --- 16vT
Passat B4 2.0 16V ABF -- było
Polo 68cf2 1.6 ABU z CBR carbs -- było
Golf mk2 Turbo AWX/ARL, 0.216, ecu AFN, FMIC, soft by TUNE-UP ---- było
Jetta mk2 GT 16V PL na digi 2 ---- było
Passat B3 1.9TD AAZ seria ---- było
Passat B4 2.0 16V ABF -- było
Polo 68cf2 1.6 ABU z CBR carbs -- było
Golf mk2 Turbo AWX/ARL, 0.216, ecu AFN, FMIC, soft by TUNE-UP ---- było
Jetta mk2 GT 16V PL na digi 2 ---- było
Passat B3 1.9TD AAZ seria ---- było