Pomocy KR nie iedzie
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Pomocy KR nie iedzie
dzieni dobry zmieniłem silnik z pl na KR i cos jest nie tak. cały osprzet został z silnika pl łacznie z regulatorem paliwa. i samochud niechce zapalic szczela z tłumnika kopci. na biegu iałowym wkreca sie bardzo ładnie a w czasie jazdy rzerywa szczela jak by mu czegos brakowało. prosze o jakas pomoc
o ile mi wiadomo czujniki są te same i nie mają nic do rzeczy. inna jest wtryskarka i komp ze spalaniem stukowym. a więc parę tez. wymiana wiązki z kompem... ale najpierw adaj się na regulację obrotów, dawkę powietrza, aparat zapłonowy! upewnij się czy kable nie przebijają, sprawć kopółkę i palec! I NAJWARZNIEJSZE PRAWDOPODOBNIE MOżSZ MIEć PRZESTAWIONY ROZRZąD !!!!!!! jak to będzie ok? to wtedy komp z wiązką do pola! pozdrawiam
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: Pomocy KR nie iedzie
powiedz a raczej napisz co pozostawiles z pl co do jednego elementu a co przyszlo z kr... objaw taki jak piszesz moze byc od walnietego ukladu WN np.szkolik1 pisze:dzieni dobry zmieniłem silnik z pl na KR i cos jest nie tak. cały osprzet został z silnika pl łacznie z regulatorem paliwa. i samochud niechce zapalic szczela z tłumnika kopci. na biegu iałowym wkreca sie bardzo ładnie a w czasie jazdy rzerywa szczela jak by mu czegos brakowało. prosze o jakas pomoc
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Z pl-ki został cały komp przepływka z rozdzielaczem paliwa wtryskiwacze i cały osprzet. A silnik KR-ki przywiozłem goły bez niczego. ( zadnego osprzetu sam słupek)
Ostatnio zmieniony czw wrz 25, 2008 19:06 przez szkolik1, łącznie zmieniany 1 raz.
rozrzą zapłon i kolejność kabli do świec do sprawdzenia
posprawdzaj jescze luftwage czy nie przyciera i dolot czy nie ciagnie lewego powietrza
posprawdzaj jescze luftwage czy nie przyciera i dolot czy nie ciagnie lewego powietrza
Ostatnio zmieniony czw wrz 25, 2008 19:43 przez gumiś, łącznie zmieniany 2 razy.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
to cos zle poskladades kolego wzglednie zle poustawiales zaplon itd...
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Nowicjusz
czesc.
powiedz jak Ci się jeździ w porównaniu z PL'ka??
Właśnie kupuje PL i mam możliwość swapa
[ Dodano: 10 Gru 2008 11:08 ]
ja juz smigam PLka, ale nie mam pojecia czy mam sie zabierac za przekladke - mam dostępny silnik KR ale nie mam pojęcia czy go przekładać (oczywiście musiałbym do niego dopłacić)
pomóżcie proszę
[ Dodano: 10 Gru 2008 11:08 ]
no chłopaki pochwalcie sie jak w praktyce to wygladaczarek1982 pisze:czesc.
ja juz smigam PLka, ale nie mam pojecia czy mam sie zabierac za przekladke - mam dostępny silnik KR ale nie mam pojęcia czy go przekładać (oczywiście musiałbym do niego dopłacić)
pomóżcie proszę