po przekładce ....
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Apropo klapki luftwagi to na allegro są fotki jak to ma być poskładane http://www.allegro.pl/item460946031_prz ... 8_gti.html
http://www.allegro.pl/item453050729_prz ... 8_1_9.html
Śrubke regulacji zostaw w spokoju bo się skończy na poszukiwaniu nowej przepływki a niełatwo znaleźć taką do której nikt paluchów niepchał...doprowadź układ paliwowy do ładu, poskłądaj luft wage a dopiero puźniej szukaj usterek jeśli nadal będą bo inaczej to więcej popsujesz niż zdziałasz, taka uroda ke-jeta że bez odpowiedniej wiedzy na 99% zepsujesz
http://www.allegro.pl/item453050729_prz ... 8_1_9.html
Śrubke regulacji zostaw w spokoju bo się skończy na poszukiwaniu nowej przepływki a niełatwo znaleźć taką do której nikt paluchów niepchał...doprowadź układ paliwowy do ładu, poskłądaj luft wage a dopiero puźniej szukaj usterek jeśli nadal będą bo inaczej to więcej popsujesz niż zdziałasz, taka uroda ke-jeta że bez odpowiedniej wiedzy na 99% zepsujesz
Ostatnio zmieniony ndz lis 02, 2008 21:47 przez VwMarcin, łącznie zmieniany 2 razy.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wsadz tam 3'ke i nie krec bo zepsujesz:)lordpop3 pisze:powiadam że niema sprawdziłem małego imbusa wsadzając , otóż ruszyła się klapa przepustnicy....
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
nie ruszam tych "waszych" niewidzialnych śrubek
Jak roziązać problem 2-uch pompek jak to podpiąć tą podcisnieniową mam podpiętą do jakiegoś plusa który wychodził w wiązce na tył (działa po przekręceniu) niemam wolnego drugiego takiego kabla z kąt wyciągnąć sterowanie do pąpki ? i czy ma równomiernie chodzić tzn. cały czas po włączeniu zapłonu czy coś ma regulować jej prace ?
Jak roziązać problem 2-uch pompek jak to podpiąć tą podcisnieniową mam podpiętą do jakiegoś plusa który wychodził w wiązce na tył (działa po przekręceniu) niemam wolnego drugiego takiego kabla z kąt wyciągnąć sterowanie do pąpki ? i czy ma równomiernie chodzić tzn. cały czas po włączeniu zapłonu czy coś ma regulować jej prace ?
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Po włączeniu zapłonu pompka powinna zapompować przez kilka sekund i sie wyłączyć. Pompą steruje sterownik na podszybiu. Sterownik podaje mase na przekaznik, przekażnik zwiera plusa i podaje napięcie na pompę. Jeśli są dwie pompy to zasilane są przez ten sam przekaźnik. Po prostu plus jest "rozgałęziony" za przekaźnikiem i podany na jedną i drugą pompę.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
coś jak tutaj: http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... f379c4d0d7
91 to przekaźnik, 14 i 15 to pompy (schemacik z forum pożyczyłem - wystarczy szukać bo jest wszystko).
91 to przekaźnik, 14 i 15 to pompy (schemacik z forum pożyczyłem - wystarczy szukać bo jest wszystko).
18K4F inside... RWD car :)
hmm dopadłem dzisiaj pąpke ale padniętą mi na złomie dali .... jutro ruszę po jeszcze jedną może pofatyguje się do sklepu i kupie cały wkład do baku...
napisze wam jak ja widze działanie k-jeta niewiem czy dobrze wiem jak to działa więdz nici z naprawy jak mam złe informacje
a więdz przekręcam kluczyk włączając zapłon w tym czasie zaczynają chodzić pąpy paliwa paliwo się spręża i zostaje przyblokowane w rozdzielaczu i przy wtryskiwaczu rozruchowym (mębrana elekroniczna czy jakoś tak ) po przekręceniu kluczyka wtryskiwacz rozruchowy wpuszcza paliwo(mgiełkę) do dolotu powietrza przy zaworach . Gdy świece odpalą mieszanke wytważa się podcisnienie które unosi klape przepływomieża (luftwage) gdy tamta ruszy się troszkę do góry wtryskiwacze podają paliwo do komory i silnik odpala
tak z mojego punktu to wygląda jak coś jest inaczej albo o czymś zapomniałem to bardzo bym prosił o wypowiedz bo już kur.... przez ten silniczek spać nie moge a che go i już go lubie nawet jak nie jeździ
napisze wam jak ja widze działanie k-jeta niewiem czy dobrze wiem jak to działa więdz nici z naprawy jak mam złe informacje
a więdz przekręcam kluczyk włączając zapłon w tym czasie zaczynają chodzić pąpy paliwa paliwo się spręża i zostaje przyblokowane w rozdzielaczu i przy wtryskiwaczu rozruchowym (mębrana elekroniczna czy jakoś tak ) po przekręceniu kluczyka wtryskiwacz rozruchowy wpuszcza paliwo(mgiełkę) do dolotu powietrza przy zaworach . Gdy świece odpalą mieszanke wytważa się podcisnienie które unosi klape przepływomieża (luftwage) gdy tamta ruszy się troszkę do góry wtryskiwacze podają paliwo do komory i silnik odpala
tak z mojego punktu to wygląda jak coś jest inaczej albo o czymś zapomniałem to bardzo bym prosił o wypowiedz bo już kur.... przez ten silniczek spać nie moge a che go i już go lubie nawet jak nie jeździ
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
prawi ok z tym ze waga unosi sie juz podczas krecenia rozrusznikiem, z samej mgielki nie odpali
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
pod wpływem ssania silnik ssie... powietrze pobiera... klapa sie unosi. Powietrze bierze bo jest taki obieg powietrza od wolnych obrotów (krokowiec itd.. no i kilka innych mały drobiazgów)lordpop3 pisze:pod jakim wpływem się unosi ? jak nastąpi pierwszy wybuch paliwka z wtryskiwacza rozruchowego w tedy pobiera powietrze bez ruszania przepustnicą powietrza(linką od gazu) ?
[ Dodano: 04 Lis 2008 20:21 ]
i przestudiuj budowe i suwy silnika 4ro suwowego bo to Ci sie bardzo przyda w bliskiej przyszłości. Raz: nie bedziesz zadawal głupich pytań a dwa: ze jak masz pod machą szesnastke to będziesz musiał grzebaćlordpop3 pisze:muszę się piwa napić i pomyśleć
18K4F inside... RWD car :)
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??