95 czy 98 pb do 16v co tankowac??
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- kołodziej
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
95 czy 98 pb do 16v co tankowac??
mam pytanie posiadam golfa 2 o znanym tu silniku kr:) i zastanawiam sie jakie lac paliwo do tej pory lalem tylko 98 ale jak nie bylo na stacji 98 i musialem tankowac zalalem 95 i od tej pory tlko 95 leje i wydaje mi sie a nawet to jest sprawdzone ze mniej pali i chyba nawet lepiej przyspiesza.czy wtrysk mechaniczny jest przystosownay do 98pb??
jesli zauwazyles ze lepiej przyspiesza i mniej pali slabszego paliwa to znaczy ze masz zapozniony zaplon i/lub za uboga mieszanke.
zalej 98, pojedz do fachowca, niech ustawi ci dobrze zaplon, dawke paliwa oraz sprawdzi czy czujniki na silniku dobrze dzialaja.
zalej 98, pojedz do fachowca, niech ustawi ci dobrze zaplon, dawke paliwa oraz sprawdzi czy czujniki na silniku dobrze dzialaja.
LA6V mk1 GTI Pirelli G60 :: bylo
LC5U Corrado VR6 :: jest
LC5U Corrado VR6 :: jest
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Lanie paliwa 98 do silnika przystosowanego do 95 mija sie z celem, osiagow to nie poprawi, a zazwyczaj pogarsza. Opowiesci typu ze "zalalem Vpowera i mam rakiete" mozesz miedzy bajki wlozyc. Zeby wykorzystac potencjal wyzszej liczby oktanowej trzeba sie pobawic zaplonem lub np. zwiekszyc stopien sprezania.