SWAP 1.8 20V Z PASSATA DO GOLFA mk3 1.8
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
SWAP 1.8 20V Z PASSATA DO GOLFA mk3 1.8
Witam jestem nowy i kompletnie nie zorientowany w temacie przekaldek silnikow-jezdze golfem i generalnie jestem bardzo zadowolony i nie chce zmieniac go na nic innego, ale przydalo bys sie pare wiecej koni-i tu pojawil sie pomysl-w UK mozna bardzo tanio kupic passata B5 z silnikiem 1.8 i wiekszym mnie akurat interesuje ta wersja bo jest bardzo tam popularna. No i tak sobie mysle czy nie dalo by rady przelozyc 20 zaworowego silnika do mojego bolidu...wiem ze sie wszystko da ale kwestia sensu-myslicie ze jest to oplacalne??silnik ,skrzynia,wiazka, zawieszenie i hamulce by byly wiec problem czesci odpada-kwestti tylko tego czy wszystko sie pomiesci bez uzycia mlotka??w moim golfie silnik jest poprzecznie a z tego co wiem to w takich passatach podluznie wiec tu moze byc chyba jakis problem. Co wogole myslicie o takim projekcie??Z gory dzieki za wszelkie opinie i pomysly.
Witam
wiesz wszystko można tylko ze akurat silniki z passata / audi a4 a6 itp sa średnim pomysłem bo sa wzdłużne , czyli bedziesz miał dużo pierdółek które i tak bedziesz musial dokupic od poprzecznego . Najlepiej poszukaj golfa/jette mk4 , ibizy , leona , Audi A3 , czy octawi . najfajniej AUQ jakbyś znalazł ale to juz koszty duże . tamte 1.8T wchodz bardzo ładnie i jest mało roboty . Twoja skrzynia tez bedzie pasować do 1.8T ale lepiej wymień ją na ta z 1.8T . Z reszta było juz dużo tematów o swapowaniu 1.8T do mk3 .
wiesz wszystko można tylko ze akurat silniki z passata / audi a4 a6 itp sa średnim pomysłem bo sa wzdłużne , czyli bedziesz miał dużo pierdółek które i tak bedziesz musial dokupic od poprzecznego . Najlepiej poszukaj golfa/jette mk4 , ibizy , leona , Audi A3 , czy octawi . najfajniej AUQ jakbyś znalazł ale to juz koszty duże . tamte 1.8T wchodz bardzo ładnie i jest mało roboty . Twoja skrzynia tez bedzie pasować do 1.8T ale lepiej wymień ją na ta z 1.8T . Z reszta było juz dużo tematów o swapowaniu 1.8T do mk3 .
MK4 GTI 1.8 20vT - JEST
Mk3 GTI-Edition 1.8 20vT - BYŁO
Mk3 Gti 2.0 8v - BYŁO
Mk3 GL 1.6 8v -BYŁO
Mk3 GTI-Edition 1.8 20vT - BYŁO
Mk3 Gti 2.0 8v - BYŁO
Mk3 GL 1.6 8v -BYŁO
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt:
Sens wlozenia 1,8t jest napewno ,ale tak jak kolega ci doradzil lepiej poszukac cos innego jak AEB , bo duzo gratow ci nie spasuje !! sam jestem krok przed swapem na AUQ i wiem ,ze nie jest to najtansza zabawa! chyba ze kupisz calego mk4 lub cos takiego !! wtedy spasuja ci prawie wszystkie graty! a jezeli chodzi o swapa ,a masz srednie pojecie na ten temat to lepiej daj to do zrobienia komus kto robil juz cos takiego np GTO www.digitun.pl
- lukas.g60
- Forum Master
- Kontakt:
heheh powiem ci ze stalo rok,i jak THEgwiazdro z Tazem go odpalali to tyrknąl od razu,nie mam cienienia,niech stoi kiedys zrealizuje plana!! :green_fuck:NEMESIS pisze:Nie bierz..z tego rocznika to pewnie zarżnięte !!! :green_fuck: Taki mały OTlukas.g60 pisze:jak chcesz mam cale audi a3 1.8T z 200roku,sprowadzone z UK jak cos to 9910321 zapraszam
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt:
Witam kolegów ten pomysł z UK jest ciekawy ale ja mam jeszcze inny pomysł mieszkając przy granicy i mając tuż za płotem już inny kraj (mowa tu o litwie) zamierzam niedługo przejechać się i popatrzeć czy tam nie da rady coś ciekawego wyrwać - jakieś stuknięte mk4 1.8T lub sam silnik z osprzętem. Jak się ociepli przejadę się na zwiady i dam znać może okaże się ze tam można wyrwać coś taniej
Mój MK2 ABF
viewtopic.php?f=87&t=499866
viewtopic.php?f=87&t=499866
- Much77
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a czym dokladnie rozni sie motor z passssska a4/a6 od golfa 4 wlasnie
bo mam okazje wyrwac kpl na swapa w baaardzo dobrym pieniadzu ale nie wiem jakie *#cenzura#* trzeba bedzie dokupic zeby to klaplo do budy z mkII np.
bo mam okazje wyrwac kpl na swapa w baaardzo dobrym pieniadzu ale nie wiem jakie *#cenzura#* trzeba bedzie dokupic zeby to klaplo do budy z mkII np.
Co to za golf tak wsciekle szoł?????
mkII edition one ABF significant addiction
viewtopic.php?f=160&t=181274" onclick="window.open(this.href);return false;
mkII edition one ABF significant addiction
viewtopic.php?f=160&t=181274" onclick="window.open(this.href);return false;