Swap 1.8 turbo agu a3-mk3
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Siema, planuję swapa mojego serduszka 1.8 turbo agu z audi a3 8l do golfa mk3 1.6gl, dużo czytałem, ale nadal nie wiem czy silnik podejdzie na mocowania od 1.6 w golfie, rozmawiałem z ziomkiem, który sprzedawał właśnie mk3 z 1.8 turbo, powiedział mi tyle, że silnik pasuje na mocowania od golfa, że jedyne przeróbki jakie go czekały to wymiana flanszy przegubów wewnętrznych (od strony skrzyni), i elektryka. Wydaje mi się, że jednak nie jest tak prosto jak on to powiedział.
Zastanawiam się czy właśnie ten silnik siądzie na łapach od 1.6 gl, ewentualnie czy podejdzie cała ława z audi a3 do golfa.
Macie jakieś sugestie od czego zacząć ?
Zastanawiam się czy właśnie ten silnik siądzie na łapach od 1.6 gl, ewentualnie czy podejdzie cała ława z audi a3 do golfa.
Macie jakieś sugestie od czego zacząć ?
Dobrze ci powiedział, po drodze jest kilka jakiś drobnych przeróbek pewnie o których się dowiesz jak się weźmiesz za robotę.
Re: Swap 1.8 turbo agu a3-mk3
Wiekszy problem jest jak chcesz miec skrzynie 6 a tak to wsadzisz na luzaku
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Mój MK2 ABF
viewtopic.php?f=87&t=499866
viewtopic.php?f=87&t=499866
Witam jestem świeżo po swapie 1.6 na 1.8t auq w golfie 2 i można powiedzieć ze mocowania pasują elegancko. Trochę zabawy jest z resztą typu elektryka fimic wydech ale sprawa do ogarnięcia.
Re: Swap 1.8 turbo agu a3-mk3
Różnica pewnie po swapie jest kolosalna, ja też zamierzam nie długo takiego swapa zrobić i od razu podnieść mic do ok 250 kucy , więc jestem ciekaw jak to sie u ciebie spisuje ?pawe41 pisze:Witam jestem świeżo po swapie 1.6 na 1.8t auq w golfie 2 i można powiedzieć ze mocowania pasują elegancko. Trochę zabawy jest z resztą typu elektryka fimic wydech ale sprawa do ogarnięcia.
- Jeżu
- VW Baron
- Auto: VW Golf mk1 cabrio 91
- Silnik: 2H
witam też zbieram informacje do mojego cabrio co i jak mam teraz 1.8 anp 90 kuni po sezonie zrobiło się za mało kuni a będę szukał 1.8 agu angola na swap do mojego golfika.
Tak jak piszecie ze łapy stare zostają a trzeba ogarnoc elektryke (chce mieć licznik z audi a3 lub golfa mk4) i wydech to super
Tak jak piszecie ze łapy stare zostają a trzeba ogarnoc elektryke (chce mieć licznik z audi a3 lub golfa mk4) i wydech to super
Był vw golf Mk2 1,3 GT
Był JazzBlue 1,6 SR mk4 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=437292" onclick="window.open(this.href);return false;
Był Passat 3BG Black Magic 1,9 TDi
Był vw Golf mk4 cabrio 1.8 GT
Był Audi A6 c5 1.9 Tdi AVG
Był a4 b6 cabrio 1.8T BFB
Jest vw tiguan 2.0 tdi 140 4 motion
Jest vw Golf mk1 cabrio 91
Był vw sirocco mk2 White scala 87 JH
Jest VW Scirocco mk2 1.600 GTI 1981
Jest new beetle 1.9 TDI 99
Był JazzBlue 1,6 SR mk4 - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=437292" onclick="window.open(this.href);return false;
Był Passat 3BG Black Magic 1,9 TDi
Był vw Golf mk4 cabrio 1.8 GT
Był Audi A6 c5 1.9 Tdi AVG
Był a4 b6 cabrio 1.8T BFB
Jest vw tiguan 2.0 tdi 140 4 motion
Jest vw Golf mk1 cabrio 91
Był vw sirocco mk2 White scala 87 JH
Jest VW Scirocco mk2 1.600 GTI 1981
Jest new beetle 1.9 TDI 99
Dokładnie jak koledzy pisali przy 5 skrzyni nie ma problemów co do swapa na mk2 i 3 są drobne przeróbki ja wziąłem silnik z 6 skrzynią z leona Auq i tam było modów więcej ale efekt końcowy przy samej nawet serii w mk3 robi robotę